Нови 10 млрд.лв. ще трябва да изтеглим като държава през 2024 г

Свързани новини

20.11.2023 09:27

10 млрд.лв.нов бг дълг през 2024 г.

Видян 1796 пъти | Коментари 1
Гласували 2 рейтинг: 3.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Нови 10 млрд.лв. ще трябва да изтеглим като държава през 2024 г., стряскащо обяви шефът на Дългови инструменти в Делта сток Мартин Търпанов. Той прибави към дефицита от над 6 млрд.лв. в най-добрия вариант, който явно ще се финансира през поредни емисии задължения, също така и предстоящите плащания по външния и вътрешния дълг, които трябва да направи правителството, което и да бъде то.


Пред България еър темата за дефицита беше коментирана и от други експерти, като мнението им е, че залаганият от Асен Василев дефицит от малко над 3 процента може да скочи до над 5 на сто, тъй като и този сметкоплан за държавата е правен от съпредседателя на ПП нереалистично. Например прогнозата му за ръст на БВП надвишава от 2 до 3 пъти очакванията на международните институции, като това е при сриващи се с усилващи се темпове спадове на производството и на износа на България. Така според бившия зам.-министър на финансите Георги Кадиев еврозоната ще остане мираж за нас не само през 2025, но и през 2026 г., както той отсече пред БНТ.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Серсем ал Чаршаф 20.11.2023 16:43

    С тази Ротшилдска демокрация ни направиха колония, която се управлява от едно посолство, а НПО са говорителите на посолството. А говедарите искат да стават ортаци на Лукойл обаче на Мукавей !!! Време е месното туземно население на кочината Булгаристан, да получи възмездие след 34 години ограбване, лъжи и обслужване на чужди интереси!!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

водолей