09.04.2009 12:31

10 години затвор за убийство

Видян 1612 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 3.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Пловдивският окръжен съд осъди за убийство на десет години лишаване от свобода подсъдимия Златко Димитров, 27 г., съобщиха пред БГНЕС от съда. Димитров беше признат за виновен в това, че на 18.12.2008 г. в с. Богданица чрез произвеждане на множество изстрели по група хора с пистолет умишлено е умъртвил Донка Пухова и е направил опит умишлено да умъртви Йордан Евтимов, като деянието по отношение на него е останало недовършено по независещи от дееца причини. На 18.12.2008 г. около 20 часа вечерта в ромската махала на с. Богданица роднините на пострадалите и подсъдимия се спречкали. Повод за спречкването било сбиване между свидетелите Тачо Пухов и Илия Тачев, тъй като Тачев бил разпространявал слухове по адрес на Пухов за връзка с жена на име Гергана. Двамата се сбили. Пухов набил Тачев, който се оплакал на своите роднини, след които и Димитров. Група от роднините на Димитров и той самият, въоръжени с дървени колове, а Димитров с пистолет, се отправили към къщата на Пухови, където живеела пострадалата Донка. След кратка размяна на псувни и закани, мъжете от двата рода започнали бой с колове, а жените започнали да хвърлят камъни. В един момент боят спрял. Тогава Димитров извадил пистолета си и започнал да стреля, като улучил в главата Донка Пухова, а Евтимов в дясното рамо. Пострадалата починала веднага от смъртоносната рана.


Делото се разгледа по процедурата на съкратеното съдебно следствие – с предварително изслушване без разпит на свидетелите и вещите лица пред съда. Подсъдимият признава фактическите обстоятелства по повдигнатото му обвинение. Затова му беше определено наказание под предвидения минимален размер. Наказанието ще се изтърпява при първоначален "строг" режим.


Присъдата подлежи на обжалване в 15 дневен срок пред Апелативния съд.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

риби