Свързани новини

16.01.2020 14:02

1 млрд.лв. за ВиК холдинг, вместо в затвора – некадърната министър Аврамова ще ги харчи

Видян 9635 пъти | Коментари 3
Гласували 3 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

България няма 1 млрд.лв., за да вдигне минималната пенсия до границата на бедността от 363 лв., а останалите да преизчисли, така че да бъдат справедливи. Но има 1 млрд. лв., за да направи Държавен ВиК холдинг. Още по-интересното е, че той ще бъде под шапката на министъра на регионалното развитие, който и досега управлява ВиК сектора. Как? Видно е от оставянето на Перник без вода и фалитното състояние на местното ВиК под неин контрол, както и по предкризисното положение в градове като Шумен, Ботевград, Варна, постоянния режим в спастолицата Велинград и още много други населени места. Личи и по превръщането в милионери в имоти на шефовете на също закъсалите ВиК в най-бедните области на Северозападна България, откъдето самата г-жа министър идва – конкретните случаи вижте на 19min.bg. Или да споменем 96% загуба по тръбите на без друго оскъдната вода на ВиК – Добрич. Такова едно управление на сектора наблюдаваме от страна на вярната дружка и лично назначение на Цветан Цветанов...


Вместо в затвора като другия ресорен по язовир Студена министър Нено Димов, доказалата тоталната си некадърност Петя Аврамова ще управлява по своя неподражаем и доказано неефективен начин и този милиард от нашите собствени джобове, а според нея „от централния бюджет“ – сякаш България е федерация като Русия и САЩ, където съществува подобно понятие.


За управлението на милиарди от Аврамова свидетелстват загубените от България над половин милиард лева поради невъзможността да изградим елементарни за 21-ви век и за страната ни през 70-те и 80-те години на 20-и пътни съоръжения на автомагистрала Струма – къс по съвременните мащаби тунел и естакада.


Понеже се предполага, че това правителство е дясно, то отнесе критики от абсолютно всички икономисти – от В. Каролев до Б. Манолов, и с основание, за откровения реален социализъм, който налага с държавния ВиК холдинг. Още повече, няма никаква информация за какво по-точно ще бъде похарчен милиардът от джоба на данъкоплатеца. И колко от тези пари:50, 70 или повече процента ще потънат във фирмите от съзвездието на ГЕРБ. Напомняме нулевата работа и резултат на по-скромната по разходи и основана от Борисов 3 Държавна агенция Пътна безопасност, както и над 3-те млрд. нов борч за 3 г. на Българския енергиен холдинг.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 17.01.2020 10:51

    вместо да е в затвора,ТЕ й набутват още да краде и разхищава,не работят,а само гледат да забогаряват и затова сме тоя хал

  • 002 Martin Sacharieff 16.01.2020 20:40

    Африканският сценарий за водата на България - Щял да обединява всички ВиК дружества в едно - държавно. - След това ще се оплаче, че не може да го управлява, защото държавата била лош стопанин. - После ще излезе, че трябват милиарди инвестиции, каквито бюджетът няма. - Световната банка ще даде пари за закърпване на течовете, но ще иска дружеството да бъде приватизирано. Кметовете няма да могат да протестират, защото дружеството ще е държавно. - Чужд инвеститор ще обяви, че е готов да вложи необходимото, но ще иска и дългогодишна концесия върху изворите и водоизточниците. За да не остане съмнение в необходимостта от бърза приватизация, тук-там ще гръмнат още няколко водни кризи като пернишката. По този сценарии са превзети изворите и водоизточниците на много африкански държави. Примерите са безчет!

  • 001 Anonimen 16.01.2020 18:27

    тази мърла директно в затвора,а не да я ЛАНСИРАТ за нови провали и мърсуване....

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

водолей

Може да откриете, че прекарвате повече време сами

Дали заради разпукващата се пролет или просто е дошъл