Ламборгини отчете звездно представяне за първата половина на 2023 г

Свързани новини

08.08.2023 11:16

€1,421 млрд. приходи за Ламбо за половината 2023 г.

Видян 3214 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ламборгини продаде 5 341 единици през първите шест месеца на 2023 г., изпълнявайки 4,9% от глобалните доставки и генерирайки приходи от 456 милиона евро, което е ръст от 7,2% спрямо 2022 г.

Ламборгини отчете звездно представяне за първата половина на 2023 г. Въпреки че има само два модела в гамата си, компанията постигна рекордни продажби, оборот и рентабилност. Успехът може да се дължи на силното търсене на Urus и Huracán. Трябва да се отбележи, че и двата модела са разпродадени до втората половина на новата 2024 г., което показва тяхната популярност сред автомобилните ентусиасти.



Модел: Хуракан(The Huracan), разпродадени бройки до 2024г.


През първите шест месеца на 2023 г. Ламборгини постигна забележително увеличение от 4,9 процента на глобалните доставки, с общо 5341 продадени бройки. Това изключително представяне доведе до приходи от 1 милиард и 421 милиона евро, което е впечатляващ ръст от 6,7 процента в сравнение със същия период на предходната година. Оперативните приходи на компанията също достигнаха рекордните 456 милиона евро, отбелязвайки значително увеличение от 7,2 процента спрямо 2022 г. Това демонстрира силната финансова позиция на Ламборгини и забележителната възвръщаемост на продажбите от 32,1 процента.

Един от ключовите акценти на 2023 г. за Ламборгини е представянето на новаторския Revuelto, първият plug-in хибриден суперавтомобил на компанията. Revuelto привлече интерес при представянето си през март, като поръчките вече надхвърлят производствения капацитет за повече от две години. Ламборгини отпразнува своята 60-та годишнина през 2023 г., което я превръща във важна година за компанията. Компанията също представи SC63, хибриден прототип LMDh, предназначен за състезания с издръжливост от най-високо ниво. Този ход означава, че марката ще електрифицира своята гама и ще приеме устойчиво бъдеще за високопроизводителни автомобили.



Най-новият модел суперкола: Ревуелто( the Revuelto)


Щефан Винкелман, председател и главен изпълнителен директор на Automobili Lamborghini(Автомобили Ламборгини), изрази голяма гордост от чупещите рекордни резултати постигнати през първата половина на годината. Той приписва успеха на двата изключителни модела на компанията и стратегическото представяне на Revuelto. Положителната тенденция в продажбите и рентабилността затвърждава позицията на Ламборгини като виден играч в сегмента на луксозните автомобили.



Източник: carandbike.com



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

риби