Lamborghini

Свързани новини

27.06.2023 09:56

Lamborghini печели толкова много пари, че може да разработи наследник на Huracan без Audi R8 Twin

Видян 6419 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна



Инвестирането на много пари в нишов продукт предполага поемането на големи финансови рискове, поради което Lamborghini работи с Audi, за да разпредели разходите. Gallardo и Huracan бяха побратимени с първото и второто поколение на модела R8, но от Инголщат дадоха да се разбере, че трето няма да има. Въпреки това от Сант'Агата Болонезе потвърдиха, че новото бебе Lambo ще дебютира през 2024 г. В разговор с Drive един от топ мениджърите обяснява как това ще стане възможно.

Франческо Скардаони, директор за Азиатско-тихоокеанския регион, разкри, че заместникът на Huracan ще бъде изцяло Lamborghini след много печеливши години. Разбира се, една от основните причини компанията да е толкова успешна е свързана с огромната популярност на нейния Urus, така че пуристите могат да нарекат SUV-а необходимо зло. 2022 г. е най-добрата година в историята на марката, която постига оборот от 2,38 млрд. евро и оперативен марж от 25,9%. Оперативните приходи са 614 млн. евро, а доставките са нараснали до рекордните 9 233 единици, от които 5 367 са Urus.


Тъй като не се планира механично свързано Audi R8, Скардаони казва, че Lamborghini има свободата да разработи заместителя на Huracan като продукт по поръчка, без да прави компромиси. Той ще се движи на нова платформа, разработена специално за суперавтомобила, но изпълнителният директор не изключва възможността да я сподели с други членове на Volkswagen Group. Първоначално само Lamborghini ще има достъп до хардуера.



Производството на Huracan е преустановено в смисъл, че вече не можете да го поръчате. Да, производството е изчерпано до следващата година, когато суперавтомобилът ще бъде пенсиониран. Естествено, Lamborghini пази мълчание за неговия наследник, но знаем, че той ще бъде ухапан от бъговете на даунсайзинга. Той ще се лиши от атмосферния V10 в полза на по-малка plug-in хибридна конфигурация, вероятно базирана на V8 с две турбини.


Една от малкото потвърдени подробности е, че Lamborghini ще използва същата осемстепенна автоматична трансмисия с два съединителя, която се намира в Revuelto. Има доклад, в който се посочва, че турбокомпресорите няма да започнат да работят преди 7000 об/мин, докато електрическият двигател ще бъде поставен между V8 и DCT. Вървенето по хибридния път е необходимо, тъй като дори Lamborghini трябва да отговаря на все по-строгите разпоредби за вредните емисии.






Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

лъв