В България синът и бившата съпруга на Чемезов, най-добрата приятелка на Людмила Путина, притежават апартаменти в комплекс Естрея в Св. св. Константин и Елена, показа съвместно разследване на  BIRD.BG и обявената за нежелана в Русия разследваща медия iStories
01/02

Свързани новини

24.03.2022 15:50

Апартаменти на Св.Св. Константин и Елена имат Чемезови: новите варненци

Видян 3403 пъти | Коментари 2
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


„В България синът и бившата съпруга на Чемезов, най-добрата приятелка на Людмила Путина, притежават апартаменти в комплекс Естрея в Св. св. Константин и Елена, показа съвместно разследване на  BIRD.BG и обявената за нежелана в Русия разследваща медия iStories. Засега няма данни, че България е предприела действия за запори на тези активи, въпреки санкциите на Европейския съюз”, пише bird.bg.


 


Ето и останалите богатства на семейството:



Последните данни за деклариран семеен доход на Чемезови – Сергей и втората му съпруга Екатерина Игнатови са от 2014 г. и се оценяват на 60,6 млн.долара. Предишната година са имали по-малко от 30 млн. долара.




Докато съпругът управлява най-големите оръжейни и авиационни компании на Русия, както и две от възловите й производства на метали, съпругата му се оказва подизпълнител на АвтоВАЗ – продуцента на Лада.




Белизката й офшорка Elsamex Enterprises Ltd купува 5,1 % от акциите на  нефтогазовата компания Итера. През 2011 г. 4 % са продадени за 70 млн. долара, а 2 години по-късно останалият 1,1% също са продадени за неизвестна, но още по-голяма сума. С парите са придобити 13,4%  от банката Международный финансовый клуб. Дамата е и собственик на популярната верига от 19 московски ресторанта Етаж.




Единият й апартамент в Москва е с площ 259 м², плюс гараж-бокс, има пет участъка за вили и още 6,2 хектара и няколко къщи в подмосковното село Акулинино на река Злодейка, на които Чемезов е съсобственик.




Съпругата му е съкооператор, заедно с експрезидента на Роснефт и генералния директор на Първи канал на руската телевизия Ернст, както и с ръководителя на апарата на правителството Приходко, който вече е вицепремиер. Апартаментът е 206 кв.м, но струва 8 милиона долара.




Което е нищо в сравнение със стойността на апартамента й на мястото на бившия хотел Русия. Той е с 1400 кв.м площ и понеже е ескклузивен с панорама към Кремъл и центъра на центъра на Москва се оценява на над 60 млн. долара. Чемезов призна за тази собственост в интервю за РБК.


 


Според в. Ведомости вероятно фамилията има дял в телекома Yota на Сергей Адониев, споменат по-горе в материала на bird.bg със златния си бг паспорт.




Синът на Чемезов Станислав, който има апартамент в България, е бил в нефтената фирма на семейството Итера, владее 30% от Медфармтехнология, която работи с бюджетни пари. Член е на борда на АвтоВАЗ, шеф е на борда на Интербизнесгруп, която чрез застрахователното си дружество НСГ „пази” подчинената на татко му Ростех, Оборонцемент, Оборонцемент – Енерго. Със сина на друг путинец Владимир Артяков – Дмитрий, имат голям хотелски комплекс на руския бряг на Черно море при Геленджик.




Дъщерята на съпругата на Чемезов – Анастасия, пък е съдружничка 50 но 50 с олигарха – милиардер Михаил Прохоров в лечебно – диагностичен център Креативмед, разположен в поликлиниката на управляваната от и.д.татко й Ростех.Снима се в календара на Пирели за 2017 г., като италианската фирма има съвместно предприятие с Ростех. От 2017 г. даата има фармацевтично производство, макар и дипломат по образование.




Според данни, публикувани миналата година от Международния журналистически консорциум OOCRP, младата бизнеслейди има офшорки със собствености за почти 300 милиона долара. Те са 8, като в едната е съсобственик с баба си Людмила. В активите на фирмата е вила в испанския супер курорт Марбея и 85-метровата яхта Валери, оценявана на 140 000 000 долара.


 


Кирил Пламенов


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 25.03.2022 07:38

    Всеизвестно е, че Св.св. Константин и Елена е на ТИМ и респективно на Руски олигарси. ГЕРБ си затваряха очите срущу подкупи.

  • 001 Anonimen 24.03.2022 20:17

    Fuck I care какво имат Чемезови по света, да им търсят сметка рашките. Откъде са парите на бг-строителя да строи апартаментчета за рашки? От ОГРАБЕНИТЕ българи ли?

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

дева