Свързани новини

29.03.2018 14:46

Топспецът на Кембридж Аналитика отровен при Мей вътрешен министър

Видян 3861 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Кристофър Уайли, от чието тв интервю за намесата на английската фирма Кембридж Аналитика, в която работи, в изборите в много държави и в референдума за Брекзит избухна световен скандал, направи още по-скандални разкрития. Те свалят маската на бездействие на Тереза Мей като вътрешен министър и премиер. При това го направи под клетва в британския парламент. Напомняме, че само преди дни лъсна и историята, която е лидерката е потулила за изнасилване на хиляда английски момичета от пакита само в 1 град на Острова.


Уайли нарисува картината на газеща законите организация, която е хаквала данни и е използвала техники за изнудване, за да печели избори и референдуми. Като Брекзит, когато Мей е вътрешен министър, и като победата на Тръмп, когато тя вече е премиер: „Просто не им пука. Така изглежда съвременният колониализъм”.


„Моят предшественик Дан Муресан бе намесен, след като една сделка „нагорча”, беше отровен в спалнята си в кенйиски хотел. Кенийската полиция бе подкупена да не влиза в стаята му 24 часа”, свидетелства Уайли. Явно и британската, защото казусът не е разрешен до днес. Той каза, че не знае по каква точно сделка е действал топспецът на Кембридж Аналитика: „Но, когато работиш със старши политици в много страни, не правиш пари от изборната работа, а от брокерството на влияние и от това е „нагорчало”.


Важните въпроси за нас са 2: първо, данните на 19 минути, че българска партия с голям бюджет вече е клиент на Кембридж Аналитика;второ, в деня на признанията на Уайли се появиха нови обвинения срещу Русия, които с шума си да заглушат думите на компютърджията, чийто предшественик Дан е убит с отрова през 2012 г., когато Мей е вътрешен министър и е трябвало да разследва казуса. А това не е направено, нито пък, когато след успешната работа на Кембридж Аналитика за Брекзит, стана и премиер на Великобритания.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Ограничете физическото натоварване

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Ограничете физическото натоварване, наблегнете на