Свързани новини

29.03.2018 14:46

Топспецът на Кембридж Аналитика отровен при Мей вътрешен министър

Видян 4120 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Кристофър Уайли, от чието тв интервю за намесата на английската фирма Кембридж Аналитика, в която работи, в изборите в много държави и в референдума за Брекзит избухна световен скандал, направи още по-скандални разкрития. Те свалят маската на бездействие на Тереза Мей като вътрешен министър и премиер. При това го направи под клетва в британския парламент. Напомняме, че само преди дни лъсна и историята, която е лидерката е потулила за изнасилване на хиляда английски момичета от пакита само в 1 град на Острова.


Уайли нарисува картината на газеща законите организация, която е хаквала данни и е използвала техники за изнудване, за да печели избори и референдуми. Като Брекзит, когато Мей е вътрешен министър, и като победата на Тръмп, когато тя вече е премиер: „Просто не им пука. Така изглежда съвременният колониализъм”.


„Моят предшественик Дан Муресан бе намесен, след като една сделка „нагорча”, беше отровен в спалнята си в кенйиски хотел. Кенийската полиция бе подкупена да не влиза в стаята му 24 часа”, свидетелства Уайли. Явно и британската, защото казусът не е разрешен до днес. Той каза, че не знае по каква точно сделка е действал топспецът на Кембридж Аналитика: „Но, когато работиш със старши политици в много страни, не правиш пари от изборната работа, а от брокерството на влияние и от това е „нагорчало”.


Важните въпроси за нас са 2: първо, данните на 19 минути, че българска партия с голям бюджет вече е клиент на Кембридж Аналитика;второ, в деня на признанията на Уайли се появиха нови обвинения срещу Русия, които с шума си да заглушат думите на компютърджията, чийто предшественик Дан е убит с отрова през 2012 г., когато Мей е вътрешен министър и е трябвало да разследва казуса. А това не е направено, нито пък, когато след успешната работа на Кембридж Аналитика за Брекзит, стана и премиер на Великобритания.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

везни