Свързани новини

21.03.2018 17:00

Бг партия с едър бюджет е клиент на Кембридж аналитика

Видян 3286 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 3.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Британската компания Кембридж аналитика, която е в окото на бурята заради световния скандал с продажба на данните от 50 000 000 лични профила във Фейсбук на предизборния щаб на Тръмп, ударил тежко и самата глобална социална мрежа като многомилиардна компания на борсата, има клиент в България. Той е политически. Такъв, който може да си позволи шестцифрен месечен бюджет за по-добро позициониране в социалните медии.


Британците, които според разкрития на авторитетния Гардиън и на Обзървър са предлагали на клиенти в това число и вадене на мръсни тайни с търговска цел, предлагала услугите си на организации у нас, но високите бюджети, които се изискват са спрели мнозинството от играчите.


Съветникът по медийна политика на премиера Севдалина Арнаудова отговори, че не знае такова нещо и препрати въпроса към Никола Николов от пиара на партия ГЕРБ. Той отвърна, че ГЕРБ не е клиент на Кембридж Аналитика. Бояна Бозаджиева от БСП коментира, че партията не работи с британците. Депутатът и дългогодишен отговорник по медийната политика на ДПС Велислава Кръстева също категорично отрече: „Не сме ние”.


В крайна сметка, всички отрекоха да имат общо с фирмата, сочена с пръст в целия свят в момента. На този фон 19 минути прегледа данните  за февруари на европейска маркетингова компания, която изследва представянето на българските политически партии в мрежата. Доста изненадващо.При февруарския сериал от скандали по оста Гинка Върбакова – ЧЕЗ, Истанбулската конвенция, която все още не беше изтеглена от правителството, удвоения дълг на НЗОК, мегазаплатата на 13 000 лв. месечно без премиите на шефката на КФН, войните между вицепремиерите, които разклатиха коалицията,та на на целия този фон анализът на компанията сочи, че има рязко увеличение на положителното споменаване на премиера и управляващата партия във Фейсбук. Това, разбира се, може да се обясни и с голямото интервю на премиера по бТВ навръх Деня на влюбените и Трифон Зарезан и експресния му брифинг за Гинка Върбакова и „гадовете” зад сделката с ЧЕЗ. От друга страна, разликата с останалите партии е по-голяма от процентите, които ги делят в проучванията на общественото мнение.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

дева