Свързани новини

28.02.2018 16:52

Обновяват банката за кърма

Видян 1462 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Сградата на единствената в страната Банка за майчина кърма, ще бъде напълно обновена след ремонт на стойност 800 хил. лв. Средствата са осигурени от бюджета на Столичната община, а изпълнителят на ремонтните дейности е избран след открита процедура. Проектът предвижда ремонт на ВиК, отоплителната и електрическата инсталация, поставяне на топлоизолация и цялостен вътрешен ремонт на сградата, както и облагородяване на пространството около обекта.Строително-ремонтните дейности започват на 1 март и трябва да приключат до началото на септември.


Банката за майчина кърма в София е една от малкото подобни структури на Балканския полуостров.http://www.bankazamaichinakarma.free.bg/index.html В нея има отделение по събиране, съхранение и пласмент на майчината кърма, отделение по пастьоризация и лиофилизация, и лаборатории по микробиология и биохимия.


Преди няколко години Столичната община закупи за Банката единствения по рода си в страната апарат Милкоскен, калибриран за изследване биохимичните показатели на майчината кърма.


Събраната от донорки кърма се предоставя на здравни заведения и частни лица за нуждаещи се кърмачета, чийто майки са със заболявания от туберкулоза, диабет, сърдечно-съдови и психически заболявания.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

везни

Днес може да се наложи да вземете трудни решения

Днес може да се наложи да вземете трудни решения,