Свързани новини

10.01.2018 12:04

Пакистан: Не получаваме $ 2 млрд. от САЩ, както твърди Тръмп

Видян 1167 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Министър-председателят на Пакистан Шахид Хакан Аббаси обяви, че е озадачен от заплахите на САЩ да спрат военната помощ за страната му, заявявайки, че тя е „много, много незначителна“ и че Пакистан е „на първата линия на борбата срещу терора“, в интервю пред британското левичарско издание The Guardian.


Аббаси заяви, че съобщенията, че САЩ обмисля да спре до 2 милиарда долара, давани под формата на военна помощ, са озадачаващи, тъй като цялата финансова помощ – гражданска и военна – получавана в действителност е много по-малка от тази сума.


„Не съм сигурен за какви американски помощи става въпрос тук“, изрази учудването си пакистанския премиер. „Цялата сума, която получаваме, поне за последните пет години, е по-малко от 10 милиона долара годишно. Това е много, много незначителна сума. Така че, когато прочетох във вестника, че някаква помощ, на стойност 250 или 500 или 900 милиона долара е спряна, се зачудих какви са тези пари“.


Доналд Тръмп използва първия си „туийт“ за 2018 година, за да заплаши Пакистан със спиране на военната помощ за страната заради „лъжите и измамите“ на Исламабад за тероризма, заявявайки: „Те дават убежище на терористите, които преследваме в Афганистан“. Президентът заяви, че САЩ „като глупаци“ са дали на Пакистан 33 милиарда долара за последните 15 години.


По-късно днес министърът на отбраната на Пакистан Хуран Дастгир Хан заяви, че Пакистан е преустановил сътрудничеството със САЩ в областта на отбраната и разузнаването след решението на Вашингтон да замрази финансовата помощ за Исламабад, предава Фокус.


„Съществува широка сфера на сътрудничеството (със САЩ) по линия на разузнаването и отбраната, която ние преустановихме“, заяви пакистанския министър в сряда пред китайската агенция Синхуа.


Според думите на Хан, „е дошло време за вежлив и в същото време откровен, диалог между Пакистан и САЩ“.


Източник: Фокус



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

дева

Денят е подходящ да се фокусиране върху детайлите

Денят е подходящ да се фокусиране върху детайлите.