Свързани новини

05.01.2018 10:45

Дания иска сирийските бежанци да си ходят

Видян 1217 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Според министър-председателя и мнозинството от датските депутати 21 хил. сирийци, които пристигнаха в страната от 2011 г. насам, не трябва да остават.


Приблизително 21 хил. сирийски бежанци, които пристигнаха в Дания след избухването на гражданската война през 2011 г., имат малка надежда за нов живот в скандинавското кралство. Всъщност, според датския премиер Ларс Локке Расмусен, "многобройните бежанци от сирийската война, които потърсиха убежище при нас, трябва да се завърнат у дома си, веднага щом условията го позволят", съобщава кореспондентът на "Фигаро" в Копенхаген.


В пожеланията си за Нова година либералният лидер изпрати ясно послание, отговаряйки на призива на Датската народна партия (PPD, популистка партия - б.а.), неговия сериозен съюзник, необходим в парламента, който иска да бъдат репатрирани бежанците възможно най-скоро. Докато това стане, "е важно, според Расмусен, да се образоват сирийските бежанци, като ясно се посочва целта да се върнат у дома си. Това е най-добрата помощ, която можем да им дадем", добави датския премиер.


За дясноцентристкото правителство и голямото мнозинство в парламента, включително социалдемократическата опозиция, "бежанците като цяло не трябва да остават в Дания". Тези политически сили залагат на връщането и на оказването на помощ на страните, граничещи с конфликтните зони. Копенхаген предостави хуманитарна помощ от над 2 млрд. крони (268 млн. евро) на сирийски бежанци в Сирия и в съседните страни от 2011 г. насам.


Източник: Гласове



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

везни

Днес може да се наложи да вземете трудни решения

Днес може да се наложи да вземете трудни решения,