Свързани новини

18.11.2017 10:10

Настанените в болница Лозенец са в критично състояние

Видян 1581 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В критично състояние са двете жени, настанени в болница „Лозенец“ след катастрофата край село Микре. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на здравеопазването. Информацията за състоянието на пострадалите при катастрофата до село Микре е към 10.00 часа. Деветнадесет са пострадалите след катастрофата на разклона за село Микре, област Ловеч.


В МБАЛ „Проф. д-р Параскев Стоянов“ – Ловеч са хоспитализирани деветима пациенти – всички те са в добро общо състояние и остават под медицинско наблюдение. Хоспитализирани са както следва: един в реанимация след претърпяна операция; четирима са настанени в отделението по Хирургия; трима – във Вътрешно отделение; един пациент е приет в отделението по Уши, нос, гърло. Изп. директор на МБАЛ - Ловеч д-р Анка Георгиева информира министър Ананиев, че болницата няма необходимост от допълнителна доставка на лекарства и консумативи.


В болница „Лозенец“ са хоспитализирани две жени в критично, все още тежко състояние, с политравматизъм и мекотъканни увреждания. Пациентите са в реанимация, като целта е да бъдат стабилизирани, за да се пристъпи към оперативни интервенции в началото на седмицата.


Трима пациенти са транспортирани до Военномедицинска академия – София със санитарни автомобили на лечебното заведение. Тежко остава състоянието на 66-годишна жена с травми в областта на лицевия череп. Към момента пациентката е на апаратно дишане и ѝ предстои поредна операция.


Друга жена, на 56 г. е диагностицирана със счупване на носни кости, фрактури на ребра и пострадал таз. Пациентката е в стабилно състояние, предстои операция. Мъж на 74 г., приет с голяма рана на скалпа и десен пневмоторакс, е в стабилно състояние. Предстои пациентът да бъде опериран. И тримата пациенти остават под наблюдение в реанимацията на ВМА.


Във ВМА - Плевен е приет един пациент – 43-годишен мъж с външни травми без счупвания с високо кръвно, а други четирима пациенти са хоспитализирани в университетската болница „Д-р Георги Странски“. Състоянието на четиримата пациенти в УМБАЛ „Д-р Георги Странски“ е както следва: мъж с фрактура на таза; друг мъж с луксация на лява тазобедрена става; жена с фрактура на лява тазобедрена става, на ляв глезен и лява лопатка и друга пациентка с политравма. И четиримата пациенти са в стабилно, но тежко състояние.


Министър Ананиев изказва съболезнования към семействата и близките на загиналите при тежката катастрофа и изказва благодарност към екипите на ЦСМП Ловеч и към медиците от МБАЛ „Проф. д-р Параскев Стоянов“ – Ловеч, от Военномедицинска академия – София, ВМА Плевен, УМБАЛ „Д-р Георги Странски“– Плевен и болница „Лозенец“за навременната и компетентна реакция.


Снимка: бТВ



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

телец

Днес може да се сблъскате с предизвикателства

Днес може да се сблъскате с предизвикателства, които