Свързани новини

16.11.2017 11:49

БСП напуска парламента, докато Главчев е председател

Видян 1506 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

    БСП напуска парламента, а лидерът й Корнелия Нинова иска срещи с европейските посланици. „Ще участваме само в три заседания в зала, а те са – гласуването на оставката, обсъждането и приемането на бюджета на държавата и вот на недоверие. Ще си платим глобите за тези отсъствия от работа, ще участваме в заседанията на комисии. През останалото време, всички народни представители от „БСП за България“ отиват в районите си, където започваме срещи и разговори“, съобщи лидерът на опозицията, предаде Фокус.


Междувременно "БСП за България" внесе 88 подписа за предсрочно освобождаване на председателя на Народното събрание Димитър Главчев.

Днес няма да влизаме в пленарна зала, каза Корнелия Нинова пред журналисти след заседанието на ПГ на „БСП за България“. Зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Жельо Бойчев добави: „Няма как да влезем, докато Димитър Главчев е председател“. Вместо това народните избраници започват срещи в избирателните си райони.

Подписката за оставката на Главчев, внесена от левицата, е подкрепена и от депутати от ДПС, съобщи БНТ. Според парламентарния правилник председателят на НС може да бъде предсрочно освободен по писмено предложение най-малко на една трета от всички народни представители, когато е налице обективна невъзможност за изпълнение на задълженията или системно превишаване на правата, или системно неизпълнение на задълженията в рамките на тяхната компетентност.

Предложението за оставка трябва да бъде поставено на гласуване на първото заседание след внасянето му, т.е. утре, като ще бъде дадено право на Главчев да бъде изслушан. Предложението е прието, ако за него са гласували повече от половината от присъстващите народни представители.

Вчера председателят на Народното събрание отне думата на председателя на ПГ на "БСП за България" Корнелия Нинова и я отстрани от заседанието заради оскърбяване на Народното събрание и членовете на Министерския съвет. Това е второто искане за оставка на Димитър Главчев, което БСП внася в парламента.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

стрелец

Денят е подходящ за пътувания или изследване на нови култури и идеи

Денят е подходящ за пътувания или изследване на нови