01/02

Свързани новини

03.07.2017 09:28

Далавера за 2,2 милиона лева в БНБ

Видян 3761 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

БНБ отново се замеси в скандал, сякаш укриването на информация дали Инвестбанк – непреминалата стрес-теста от миналото лято кредитна институция, си е внесла 20 млн. лв. допълнителен капитал, е малко провинение. Летящият за наша сметка в бизнескласа с жена, облечена в евтини леопардови принтове управител Димитър Радев, ще трябва да даде отговор – ако не пред нас, пред прокуратурата, и ако не днес – в утрешен ден, по не по-малко притесняваща тема. Как БНБ нагласи търг за 2,2 милиона лева с ясното съзнание, че извършва нередност?


На 23 юни 2017 г. централната банка избира доставчик на самолетни билети и хотелско настаняване, който предлага такса обслужване 1 стотинка, т. е без да може да покрие и минимални разходи по изпълнението. Но заедно с това приема да освободи БНБ от глоби и доплащания, дори да има вина, а на всичкото отгоре обещава да й подари по 1 билет на всеки 16 000 лв. или средно на всеки 68 издадени по желана от чиновниците евродестинация. За да бъде пълна картината в стил Алиса в страната на чудесата, дава цена 2 лв. за полети до дестинации, до които няма преки линии от София. Всички тези работи са невъзможни в реалния свят. Даже и в огледалния (на Алиса). Още повече, фирмата Аргус Травел Интернешънъл вече загуби дела във ВАС, защото няма право да продава билетите на националния превозвач България еър, който пък поддържа най-много преки линии от София.


БНБ, където хората следва да бъдат най-разбиращи по отношение на парите, на възможното и на реалното, а също да се вълнуват, ако не от закона и нормативната уредба в държавата, поне от репутацията на онези, с които си имат работа, обаче затваря очи. И явно вярва в чудеса!


Изобщо да не говорим за елементарни счетоводни дреболии като начисляване на ДДС върху нещо, освободено от ДДС като самолетните билети, а оттам таксите върху тях. А се предполага, че в централната банка работят счетоводители и финансисти!


Ако със същата експертиза контролират и търговските банки – жал ни е за бъдещето на нацията. Апропо, случаят КТБ доказа доста в тази посока. Което веднага ни подсеща за началото на тази статия....



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

телец