Свързани новини

19.05.2017 09:36

Симеонов: Няма как да подам оставка, не виждам основание за това

Видян 1811 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Няма как да подам оставка. Това каза вицепремиерът по икономическата и демографската политика и съпредседател на коалиция „Обединени патриоти“ Валери Симеонов в предаването „Здравей, България“ по Нова телевизия.


По повод исканата му от опозицията в лицето на БСП и ДПС оставка, Симеонов коментира: „Няма как да подам оставка, защото тези партии не са гласували за моето избиране. Не виждам и основание. Все пак бих желал някой да застане пред камера и да каже защо точно искат оставката ми, какво нарушение, какво престъпление или неизпълнение на служебните задължения до момента са открити в моята работа. Не е ясно точно за какво се иска оставката ми“.


Симеоново отрече да е заявявал пред вестник „Сега“ реплики, че си е правил "майтапчийски снимки като студент при посещение на лагера "Бухенвалд".


 „Реплики да съм си правил майтапчийски снимки в далечната 79 година, когато бяхме на студентски стаж в ГДР от МЕИ – София – просто няма такова нещо“, каза Симеонов.


„Аз ще съдя вестник „Сега“ и не само това - настоявам да се изкара и да се пусне за информация на обществото аудиозаписа, а не фонограма със записани изречения. Искам да чуя аудиозаписа. Ако не го чуя, ще го изискат от съда, така или иначе“, допълни Симеонов.


На въпрос дали наистина според него има такъв запис, той отговори: „Сигурен съм, като чета внимателно другите изречения, многоточия и т.н., че има адуиозапис и е добре преди да се раздават присъди и оценки, да се изслуша всичко, което съм казал. Аз много добре знам какво съм казал и след като съм приключил официалното интервю, се обадих на репортера, за да се опитам да го убедя, че по една снимка не е редно да се съсипва живота на един човек“, каза още Симеонов. По думите му ситуацията около тези снимки започва да преминава границата. „Особено след вчерашния случай, смятам, че сме жертви на лов на вещици, да не кажа - на лов на фашисти и то е приложена тази отвратителна кампания спрямо хора, които нямат нищо общо. Аз познавам и двамата, никога не са изповядвали това и нямат такова мислене, да не говоря за себе си, който имам достатъчно сериозна биография, включително свързана с еврейските организации в Бургас“, добави още той.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

стрелец

Денят е подходящ за пътувания или изследване на нови култури и идеи

Денят е подходящ за пътувания или изследване на нови