Свързани новини

15.05.2017 09:45

Безконтролно застрояване по морето в проектозакон на ГЕРБ

Видян 1502 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Безконтролно строителство по морето се предвижда в  нов проектозакон, който ще бъде внесен, разгледан и приет още в сряда. Напомняме, че това става на фона на пушилката около промени в избирателния кодекс за мажоритарен вот. Но също, едва ли случайно, и покрай закона за концесиите, който предвижда кметове и министри еднолично да пускат и за век напред всякакви природни богатства, в това число и плажове. Скандалният законопроект веднъж беше върнат от президента, след като миналият парламент го прие на две четения с гласовете на ГЕРБ и реформаторите. Патриотите тогава бяха против.


Депутатите от БСП изразиха своята позиция, че ще направят всичко възможно скандалните текстове, предвидени от управляващите да не минат през пленарната зала. „Трябва да опазим българското Черноморие, дори във вида, в който беше докарано от инвестиционен натиск и нарушенията на строителното законодателство.“, каза зам.-председателят на НС Валери Жаблянов.


Колегата му от Бургас Жельо Бойчев нарече законопроекта „лобистки” и „срамен”. Той обясни, че според внесеното предложение от управляващите се удължава 6-годишният срок, в който, ако не са започнали строителни дейности по определените земеделски земи, те си връщат стария статут. Бойчев подчерта, че това решение засяга всички случаи на реализиране на големите ваканционни комплекси по нашето Черноморие. „Големият въпрос е кого обслужва тази законодателна поправка? Кои са тези големи корпоративни инвестиционни проекти, които са принудили управляващото мнозинство, в изключително бърз порядък, да внесе тази законодателна поправка и НС да започне своята дейност, разглеждайки този лобистки законопроект?“, попита Бойчев. Той подчерта, че БСП настоява всички граждански, екологични и неправителствени организации да направят внимателен анализ на всички тези обекти и да бъде предизвикана обществена дискусия.


Напомняме, че в оставка ББ2 даде на концесия 8 най-апетитни плажа на олигарси, като Слънчев бряг – Север например отиде при сътружие на ВИС и СИК, както преди 20 години в мутренските времена. За летовниците това означава, вместо обещаните 0 лв. за шезлонг и чадър от стария нов министър Ангелкова, 16 лв. за удобствата и през сезон 2017. В бранша се споменават 800 000 причини за обжалването.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Ограничете физическото натоварване

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Ограничете физическото натоварване, наблегнете на