Свързани новини

01.03.2017 15:43

Юнкер посича България в Бяла книга за ЕС до 2025 г.

Видян 3365 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер представя Бяла книга, в която ще изложи виждането си за бъдещето на Европейския съюз до 2025 година. От миналата седмица премиерът на ЕС представя, а 19 минути вече седмица пише първи от бг медиите, за „визията” му, която е проста: да се даде на богатите държави възможност да не финансират програмите в помощ на страни като България.


Как? Вместо еврофондове да се премине към кредити за държавите, които да минават през банките и да им оставят 25% от отпусканите пари, както в момента се процедира по Плана Юнкер, от чиито стотици милиарди не сме взели дори 1 евро. Също така „Съюзът” да се развива не на две, а на няколко скорости – т.е. де факто да се разпадне на съставни части. Обаче, от друга страна, всички да дават вноски в него и в бъдещата му обща армия, включително бедняците като нас.


Очаква се документът да послужи за основа на обществени дебати във всички държави в ЕС, които да продължат до изборите за Европейски парламент през 2019 година. По идеята на Юнкер след тях еврофондовете прекъсват, като може би ще се запазят само частично земеделските субсидии, защото това е в изгода на Франция и БеНиЛюкс, а самият той бе премиер на една от държавите от тази група – Люксембург.


Бялата книга ще представи няколко възможности за развитието на общността без Великобритания. Съдържанието на доклада, който до момента остава таен, беше обсъдено късно снощи за втори път от еврокомисарите, а днес по обед те ще утвърдят документа, за да го представят на сесията на Европейския парламент следобед, отбелязва БНР.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

овен

Днешният ден ви носи енергия за нови начинания

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Днешният ден ви носи енергия за нови начинания.