Свързани новини

16.02.2017 16:40

Топлофикация маха дните без парно от сметките

Видян 1360 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 


Поредицата аварии по топлопроводи в столицата, оставили без парно и топла вода миналата седмица близо една трета от софиянци за различен период от време, ще струва на общинското дружество 2 368 505 лв., съобщи директорът на топлофикацията Георги Беловски, който представи в четвъртък пред общинската инженерна комисия начина за обезщетяване на засегнатите от повредите абонати. Реално тези пари няма да бъдат платени от потърпевшите потребители. Схемите за обезщетяване за различните групи потребители не са едни и същи. Те се определят спрямо степента, в която са били засегнати от авариите. На онези от тях, които са нямали парно и топла вода, или топлоснабдяването е било нарушено до 48 часа, няма да бъдат начислявани във февруарските сметки прогнозни количества топлинна енергия за отопление на топла вода за целия период от 48 часа. На клиентите с прекъснато или влошено топлоподаване над два дни няма да бъдат фактурирани прогнозни обеми енергия за целия период на липса на качествено топлоснабдяване.


Топлофикация София предвижда допълнително обезщетение на засегнатите за периода над тези две денонощия, с което ще бъдат приспаднати сметките. Пари няма да се връщат, уточниха от общинското одружество.


Беловски каза, че изчислената енергия за периода на аварията, отчетена от общия топломер във всяка отделна сграда, ще бъде приспадната и няма да участва в изравнителната сметка, както и при реален отчет на месечното разпределение. Тази енергия ще бъде посочена със знак минус в информационната част на фактурата за февруари, така че клиентите да могат да я видят достатъчно ясно. Допълнително ще бъде посочена и левовата себестойност на тази енергия за съответната абонатна станция.


Предстои следващата седмица предложената схема за обезщетяване на клиентите на столичното парно да бъде гласувана от Столичния общински съвет, който е принципал на дружеството.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

дева

Денят е подходящ да се фокусиране върху детайлите

Денят е подходящ да се фокусиране върху детайлите.