Свързани новини

09.02.2017 16:42

Фандъкова иска от Топлофикация адекватна реакция

Видян 1643 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 


Редица квартали на София ще продължат да мръзнат заради поредната авария на Топлофикация. Най-рано утре следобед ще бъде пуснато парното и топлата вода в източните квартали на столицата. Жителите в Младост, Студентския град, Витоша, Дървеница, Мусагеница и част от Малиновата долина студуват вече цели шест дни.


Кметът на София Йорданка Фандъкова сезира прокуратурата за аварията в Топлофикация. Още в сряда тя направи внезапна проверка на аварийните екипи, които отстраняват пробива на магистралния топлопровод на бул. Цариградско шосе.


Ръководството на дружеството се забави с подаването на актуална информация към гражданите, които от неделя са засегнати от аварията, каза кметът на вчерашното заседание на СОС.


Тя е категорична, че тежката повреда не оправдава липсата на достатъчно подробна информация към гражданите. По нейно изрично настояване на заседанието бе изслушан изпълнителния директор на Топлофикация София - Георги Беловски. Той обясни, че най-големият теч е на бул. Цариградско шосе до мола. По думите му топлоподаването щяло да се възстанови, след като централният топлопровод там бъде ремонтиран.


Фандъкова настоя пред Беловски потребителите да не плащат за дните, в които не са имали парно. Тя поиска това да е видно във фактурите за февруари.


Кметът иска също така и външна независима проверка да търси причините за аварията и как е действало дружеството, за да отстрани авариите. Настояването за разследване е заради споровете с Топлофикация и ЧЕЗ за причините, които са довели до аварията в станция Лозенец.


От БСП пък поискаха енергийното министерство да провери дружеството.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

дева

Денят е подходящ да се фокусиране върху детайлите

Денят е подходящ да се фокусиране върху детайлите.