Свързани новини

01.12.2016 15:52

Паника в Галиче

Видян 1455 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Жителите на врачанското село Галиче отново живеят в страх, след като сочените като биячите на скандалния кмет Ценко Чоков излизат един по един от ареста.


Във вторник срещу 2000 лева гаранция и без много шум по медиите от ареста бе освободен Иван Тодораков-Пламъка. Според обвинението той е основна фигура в групата за рекет и побои, но не се занимавал със силова дейност, а по-скоро управлявал доставки от София за селото.


Какво е превозвал с микробус Пламъка до Галиче не се коментира в съдебна зала. Според жителите на Галиче, мъжът е транспортирал наркотици от София, съобщи България Днес.


Следващата седмица се очаква да бъде освободен и Иван Тодораков-Пора, сочен за дясната ръка на задържания заедно с баща си - Мартин Чоков. Според прокуратурата, Пора бил охрана на кметския син и изпълнявал поръчки за побои и сплашвания.


Освен Чокови, Пора и Пламъка в килиите бяха пратени Васил Филиповски, Сашо Димитров и страшилището на Галиче - 160-килограмовият Димитър Каменов, сочен за ръководител на ударната бригада.


Кметът на село Галиче Ценко Чоков и синът му Мартин са в ареста от месец май тази година, след като заедно с още 12 души бяха арестувани при операция на Специализираната прокуратура и ГДБОП в Галиче, а през юни Специализираният наказателен съд ги остави окончателно в килията.


Последно магистратите отказаха свободата им в средата на октомври. Затова пък адвокатът им Найденов ще поиска отново промяна на мерките им, тъй като с тях не се извършват следствени действия и няма нови доказателства за вината им. Нещо повече - изтичат и разрешените по закон срокове за задържане по досъдебно производство. Чокови могат да бъдат държани най-много 8 месеца, освен ако не се появяват нови улики.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

близнаци