10.08.2016 11:08

Маринела: Не строим 10-етажна сграда

Видян 5696 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Не са издавани строителни визи, както и строителни разрешения за строителство на нова десет етажна сграда на територията на хотел „Маринела”.Допускането за започване на десететажен строеж, спрягано като абсолютна истина, не съществува. Към момента няма строителни книжа или действия по изпълнение на такъв обект и това е единственият сигурен факт по въпроса.



  


В Министерството на културата бе извършена проверка дали хотел Маринела е обект, годен да бъде деклариран като паметник на културата. Тази процедура включва задълбочен анализ в две последователи фази, където участват и се произнасят уважавани експерти от НИНКН и Специализиран съвет към самото министерство, чиито членове са опитни архитекти и инженери. Тези професионалисти преценят дали сградата е обект – част от недвижимото ни културно наследство, излизат с доклад, в който предлагат на министъра да обяви или не паметник на културата.


 


"От медиите научаваме за резултата на тази процедура, тъй като все още не сме уведомени по официалния ред от държавните органи, а именно, че институциите са преценили, че хотел „Маринела” не представлява културна ценност и предполагаме са се обосновали затова. Отново от медийни публикации днес разбираме, че издаденият краен акт на Министъра на културата вече е станал достояние и дори е обжалван от друга институция. Никой не е намерил за нужно да ни уведоми като собственици на обекта и единствени заинтересовани лица за резултата и хода на тези процедури. В крайна сметка две институции извършват процедури, обжалват се административни актове, в които процеси е потърпевш само един, а именно инвеститора в този обект, но инвеститорът няма достъп до тази информация, въпреки, че постоянно е обект на внимание от всички медии и институции. В допълнение, в медийното пространство е разгласена информация и се коментира, че започваме строителство на нов 10 етажен обект в хотела ни. Бихме искали също така да добавим, че не са издавани строителни визи, както и строителни разрешения за строителство на нова десет етажна сграда на територията на хотела и молим да се спре спекулирането, а са извършвани само проучвания още по време на покупката на обекта какви са възможностите за неговото развитие, които са представени от предходния собственик и са били част от анализа на покупката, като на този етап инвеститора не е извършвал действия за реализация на такова строителство. Допускането за започване на десет етажен строеж, спрягано като абсолютна истина не съществува. Към момента няма строителни книжа или действия по изпълнение на такъв обект и това е единственият сигурен факт по въпроса.Последното идва да покаже, че е налице продължителен натиск и уронване на престижа на Инвеститора и обекта като цяло, че са налице безпочвени нападки, базирани на хаотично подбрана информация с неюридически характер и последователност. Ние вярваме в българските институции и ги молим да си свършат работата, а дейността ни да остане необезпокоявана. Считаме, че ако продължава този натиск, изявления на архитекти и специалисти, които не участват в тези процедури, но които се изказват в медийното пространство като последна инстанция, то ще бъде принудени да предприемем мерки и съдебни процедури, с които да защитим името на хотела и репутацията на инвеститорите в него, за да се сложи веднъж за винаги точка на тази безконечна пропаганда", съобщиха от хотела.


 


"В заключение по темата със строителството на казиното, искаме отново да подчертаем един важен факт, който някак упорито се неглижира - за обекта има влязло в сила разрешение за строеж, издадено по надлежния ред от съответния компетентен орган. В хода на издаването му ДНСК са имали възможност да упражнят своя контрол в предвидения за това срок. Далеч след влизането в сила на разрешението за строеж, институциите застъпват твърдение, че строежът е различна категория. Както сами разбирате, редът в една правова държава изисква да се съблюдават издадените и влезли в сила актове – именно това е ефектът на техния стабилитет, който позволява на всеки инвеститор да разчита, че като ги получи, може да започне да ги изпълнява и да реализира своите цели и инвестиции. В момента обекта и неговия инвеститор са обект на невиждана атака във връзка със законово приключили процедури с ясен резултат, а именно законово започнато строителство", заключават от "Маринела".



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

водолей

Денят е подходящ за идеи, свързани с иновации и креативност

Денят е подходящ за идеи, свързани с иновации и