Свързани новини

18.05.2016 09:50

Цветанов: Разбрахме се за ветото

Видян 1551 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  Коалиционните партньори от ГЕРБ, РБ и ПФ се разбраха за около час и половина преговори вчера в парламента. Подробности обаче, те не пожелаха да разкрият.
Коалиционните партньори излязоха пред медиите за възможно най-краткия брифинг  от началото на консултациите за изборните изменения.
На него стана ясно, че кабинетът няма да се разпадне. "Спокойни сме за формираното мнозинство в парламента", обяви лаконично председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. "Стигнахме до единни позиции", отчете той.
Цветанов не разкри какво съгласие са постигнали. Каза само, че предстоят още преговори в парламентарните групи като на тези разговори депутатите ще бъдат запознати с договореното.



Цветанов обеща днес да бъде оповестено за какво са се разбрали партньорите вчера. А останалите участници в разговорите запазиха пълно мълчание.



Припомняме, че днес трябва да бъде гласувано ветото на Плевнелиев върху текстовете от Изборния кодекс, засягащи гласуването в чужбина. Патриотите, които след напускането на АБВ станаха основен партньор на ГЕРБ в управлението заявиха, че ако желанието на президента бъде подкрепено, те напускат коалицията.
По-рано вчера с два гласа "за", три "против" и седем "въздържал се" Комисията по правни въпроси в Народното събрание одобри ветото на президента върху Изборния кодекс



"За"  гласуваха само от Патриотичния фронт, а „против” бяха от ДПС и БСП. Реформаторският блок, ГЕРБ и БДЦ се въздържаха, предаде БНР.
Междувременно  Лютви Местан заяви, че „оттеглянето на подкрепата на патриотите няма да бъде краят на кабинета Борисов 2”. Според него силата на ПФ се надценявала. Местан смята, че свалянето на кабинета е свързано със събирането на 121 гласа при вот на недоверие, което няма как да стане. Той допълни, че ако ГЕРБ остане в съглашение с Патриотичния фронт, няма да да може да разчита на каквато и да е подкрепа от ДОСТ.
Лютви Местан каза още, че не приема направените заявки от ГЕРБ и други участници в управлението, според които трябва да се отхвърли ветото на президента, а после да се мисли за изменения в приетите текстове.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

водолей