Свързани новини

16.05.2016 17:42

ВМРО и Атака правят нова коалиция в НС?

Видян 4732 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

        Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов изненадващо бе гост на партийната телевизия на Волен Сидеров и то в личното му шоу, което не вървеше 2-3 месеца. Досега двамата политици разменяха остри реплики помежду си. На фона на сложната политическа ситуация през последните дни и непрекъснатото пресмятане на парламентарното мнозинство, което ГЕРБ вече изгуби след оттеглянето на АБВ, се появява въпросът дали нямаме да имаме нова коалиция в Народното събрание.    



  Простите сметки показват, че ВМРО има повече депутати от НФСБ на Валери Симеонов в Патриотичния фронт. След като Велизар Енчев стана независим, от патриотите станаха 18 души в парламента. От тях 11 са от ВМРО, а от НФСБ съответно са 7. Ако хората на Каракачанов се обединят с тези на Волен Сидеров, депутатите от Атака също са 11, то новият съюз би имал 22 народни представители, колкото са и реформаторите. Ако към тях добавим и 7 народни избраници от НФСБ, ще станат 29.  Тогава триото ще има повече гласове от Реформаторския блок.



   Въпросът сега е дали това е алианс зад гърба на Валери Симеонов?
В момента ситуацията около Патриотичния фронт е много сложна. В сряда ще стане ясно дали и патриотите  ще последват АБВ и ще напуснат властта. Тогава се очачква да се гласува ветото на президента Росен Плевнелиев върху част от Изборния кодекс. Държавният глава върна за обсъждане в пленарната зала вота в чужбина, но не сметна за противоконституционно задължителното гласуване.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

лъв