„Евтино свинско от Испания, Румъния и Германия залива българския пазар, на който едва 30% от месото е родно производство. До 4-4,50 лв./кг пада цената на вратната пържола в магазините и затова подозираме, че това месо е обработено с хранителни добавки", съобщи пред Труд Добрин Папазов, председател на Асоциацията на на свиневъдите в България. По думите му продуктите се инжектират с разтвори, които повишават теглото и реално потребителите плащат за вода, а не за месо. За да спрат злоупотребите на пазара, от Съюза на свиневъдите предлагат да се въведат промени в Закона за храните, съгласно които подсилените меса да бъдат на отделен щанд с маркировка, че съдържат добавки.
19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.
Толерира се използването на кирилица.
Няма коментари към тази новина !
Съд в Санкт Петербург постанови ...
бТВ Синема 28 април 21:00ч.
Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу
Денят е подходящ да се фокусиране върху детайлите.