28.12.2015 09:41

Четирима загинаха след натравяне с алкохол в Якоруда

Видян 1563 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

       Четирима души починаха, а други двама са хоспитализирани след натравяне с алкохол по време на "свинска сватба" в събота в град Якоруда.

Починалите са на възраст между 30 и 40 години и са от ромския квартал на Якоруда, съобщиха пред Фокус от Областна дирекция на МВР-Благоевград.

Трагедията се случила по време на клане на прасе, което в региона се нарича „свинска сватба”. Всички участвали в клането са пили алкохол, най-вероятно метилов. От същия са консумирали и в друга компания в градчето.

Вчера на обяд в двора на спешния център в Якоруда починал Вайдин Миханков, съобщи 24 часа. По-късно в Разлог е издъхнал 30-годишният Салих Муртов. По обяд умира Симеон Гаджев, а малко преди 21 часа умира и Мустафа Юсеинов.

Още двама са поразени от алкохола - Николай Неделчев и Иван Неделчев. Те са транспортирани в благоевградската болница. Иван е в кома, а Николай засега е в по-леко състояние.

"Не знам какво стана. Събрахме се да заколим едно прасенце. После пийнахме ракия и ето какво стана", разказа пред изданието Николай.

Той обясни, че техен приятел донесъл отнякъде туба с домашна ракия. Часове по-късно му прилошало и отишъл на лекар първо в Якоруда, след това - в Разлог.


 
По-късно от полицията съобщиха, че е установено, че алкохолът им е предоставен от 46–годишен мъж от Якоруда с инициали Т.М., който е задържан,. По неофициална информация това е Тайфи М., местен бизнесмен с дърводелски цех.

Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 350, ал.3 от НК. Според него, който изготви храни или питиета, предназначени за общо ползване, по такъв начин, че в тях се създават или попадат опасни за здравето вещества, както и онзи, който продава, предлага за продан или по друг начин тури в обръщение такива храни или питиета, което доведе до смърт, се наказва с от 3 до 15 години затвор.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

близнаци

Денят ще предложи динамични социални контакти

Денят ще предложи динамични социални контакти. Бъдете