Свързани новини

09.12.2015 15:12

Христо Иванов обяви: Подавам оставка!

Видян 2075 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Министърът на правосъдието Христо Иванов е подал оставка. Това е заявил самият той от трибуната на Народното събрание. Оставката на Иванов дойде по време на обсъждането и гласуването на текстовете по промените в Конституцията, съобщи БНР.

 Парламентът запази ревизирания вариант на разпределението на квотите в магистратската и парламентарна квоти в съдийската и прокурорската колегии на Висшия съдебен съвет.

"Аз се обърнах към вас преди гласуването, че става дума за ценностен въпрос. Гласуването ясно показа по този въпрос какво е мнозинството. И символично, и политически отправихме послание за това, че независимостта на съда не е достатъчно ценена", каза той.

"С това гласуване стана важна голяма стъпка и символична към съмнението за това, че в България все повече може да се говори за върховенство на главния прокурор. Поради което с голямо облекчение мога да обявя, че повече няма да упражнявам правомощията на министър на правосъдието и ще направя всички възможни стъпки за своето оттегляне", каза министърът.

Само преди пет дни премиерът Бойко Борисов обяви, че столът на Иванов е стабилен, макар веднага след това той да допълни: "Но той си го прави нестабилен с това, че всеки ден влиза във войни".

"Къде ми е претенцията за правосъдния министър Христо Иванов? Когато излезеш и кажеш: "Аз съм единственият, който може да направи правосъдната реформа", това е обида към останалите парламентарни групи в парламента", обясни премиерът.


 Тримата заместници на Христо Иванов също хвърлиха оставки. Петко Петков, Вергиния Мичева-Русева и Андрей Янкулов напуснаха постовете си в знак на солидарност.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

стрелец