Свързани новини

10.01.2009 09:55

Петиция срещу ефективната присъда на Стависки

Видян 3322 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Във връзка с наложената присъда на Максим Стависки причинил инцидента на 05.08.2007г. и в подкрепа на мнението,че той може да бъде полезен на пострадалите и на обществото само и единствено извън затвора, се казва в петиция, изпратена до прокуратурата, съобщиха авторите на документа пред БГНЕС.


Подкрепящите тази петиция изразяват несъгласието си с решението на Апелативния съд в Бургас, наложил ефективна присъда на човек, който както с миналото си, така и с поведението си след инцидента е доказал, че заслужава втори шанс. Извършил е престъпление, за което трябва да бъде осъден, но не и със затвор. При така произнесената присъда няма логика и в по-високите суми за обезщетения, които първо трябва да бъдат заработени. След като тези пари се оказват жизнено необходими, е ненужно ефективното наказание да се превръща в приоритет. През изминалата година и половина Максим Стависки е доказал, че осъзнава вината си. Неговата присъда – колкото обществена, толкова и самоналожена, вече тече. Целта на затвора е да ни защитава от хора, които са обществено опасни, да превъзпитава. В този контекст е ясно, че Максим сам започна своето превъзпитаване пред очите на цялото общество и прави всичко по силите си за пострадалите хора.
Според нас, съдът трябва да бъде онази институция, която в цялата си строгост и справедливост спасява, а не унищожава животи. Калина Петрова – туроператор. Ваня Стойчева – музикант, издател. Христина Арабаджиева – сътрудник в адвокатска кантора. Милан Миланов – хирург. Ивелина Петкова – видеооператор. Христо Димов – квантов физик. Иванка Килимперова – преводач. Мария-Десислава Филипова – журналист. Ива Кусева – юрист в агенция за недвижими имоти. Виктория Константинова – пенсиониран химик. Ема Константинова – ТВ продуцент. Виктория Иванова - медицинска сестра. Марина Петрова - историк. Красияна Янева, Елизабет Петрова, Цветелина Симеонова, Добровеста Пеева, Виолета Вълкова, Цветелина Александрова, Величка Попова, Маргарита Радославова, Ивелина Кръстева, Гергана Николова, Миглена Арнаудова, Йоана Лулчева, Росица Стоянова – студентки.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

рак