29.04.2015 15:54

Покриват Софиямед, защото бившият й шеф сега е бос на НЗОК и зам-министър на здравето

Видян 7708 пъти | Коментари 0
Гласували 10 рейтинг: 3.5000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Случаят с пребитото бебе в Софиямед започва разплитането на ужасяващо кълбо от газене на закона и корупция в Здравното министерство и Здравната каса, показва разследване на 19 минути. Ръководството на частната болница обвини сестрата, че имала психиращо 24-часово дежурство, „защото сама го пожелала за 2-3-и път тази година“. Само че вината за това е на собственика и директора, понеже такова дежурство е нарушение на Кодекса на труда. Там изрично пише, че лекарите и медицинският персонал работят до 7 часа на ден!

Това е втори скандал, свързан със Софиямед, след прочулия се, но уви само в докторските среди, че частната болница взе най-голяма добавка към бюджета си от Здравната каса от всички болници в страната. Софиямед взема повече от пъти по-голямата държавна Св. Георги в Пловдив и от софийския и също държавен Пирогов, на който се крепи народът. 


На частника инжектираха 3,6 млн. – над 10% от парите за всичките 405 болници в цяла България, чиито бюджети великата здравна реформа на Москов намали къде с 20, къде с 5%. А на Софиямед бюджетът бе вдигнат посредством въпросната добавка с нещо като 30 на сто, въпреки че има твърде ограничен контингент. Пък пациентите, пак според тази гениална реформа, вече си плащат де факто всичко. Тежко на бедните пенсионери и честито на олигарсите с преяждането!

 

Защо така се получава, основателно ще попитате вие! Ами, защото бившият директор на Софиямед сега е председателят на Надзорния съвет на НЗОК и заместник-министър на здравеопазването Бойко Пенков. 


Преди шеф на болницата и зам.-министър в предишния кабинет на ГЕРБ беше Михаил Зортев


При него дойде и първоначалната инжекция за частника. Така стана възможно чудото, въпреки че в столицата има 3000 болничния легла повече от необходимото по сметките на депутата от ГЕРБ Цеков, Софиямед да получи милиони от здравната каса, още преди да е отворила врати – първо 2,5 млн. за старт, вдигнати до 9 млн. пари на данъкоплатеца. 


Ето къде и как отиват здравните ни вноски, които министър Москов иска да имат давност 3 пъти по-голяма от данъчната – 15 г., нищо че и това е противозаконно. Явно реформата не признава не само трудовия, но и данъчния кодекс.


Интересно е, че Софиямед е част не просто от верига болници, ами от цял здравен октопод, заедно със заведенията Пълмед – Пловдив, Бургасмед, Здраве в Пазарджик, други във Велинград и Пещера, верига аптеки в Пазарджик и Велинград, че чак и соцхотела Хебър в областния град. Чрез няколко от компаниите си официалният собственик Михаил Тиков е и един от основателите на фонда Евроинс - здравно осигуряване (с предишно наименование Св. Николай Чудотворец), който стана 100% собственост на Еврохолд България. 


Фирмите му бяха проверявани от Икономическата полиция по разпореждане на националната следствена служба. По информация на Дарик радио полицията е претърсвала хотел Хебър и болница Здраве в Пазарджик, собственост на бизнесмена, като полицията не е отрекла за случката. По случая се води разследване за източване на здравната каса и търговия с влияние 


Съмнителна сделка с резиденция - почивна станция на Батак и скандал с незаконна аптека и фалшива диплома на жената на Тиков изпъстрят медийния му образ.


В задачата се пита – какво общо има с цялата работа кметът на Пазарджик и шеф на Националното сдружение на общините Тодор Попов, който е в окото на бурята непрекъснато – ту с убийството на особено близката до него секретарка, ту с богатства за милиони при 2000 лв. заплата, ту с общински имотни скандали. Кметът работи като доставчик и във фармацията, и в строителството главно с Тикови (таткото на собстветика на Софиямед е по градежите). 


Като човек събере 2 и 2, става ясно кой какъв е и защо такъв е, както във вид на въпрос бе коментирал поетът. 




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

водолей

Денят е подходящ за идеи, свързани с иновации и креативност

Денят е подходящ за идеи, свързани с иновации и