14.04.2015 16:04

Само за един проект ни огрява по плана Юнкер

Видян 1013 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

България има шанс да получи парични средства само по един от общо 18 проекта, с които кандидатства за финансиране по плана Юнкер на Европейската комисия.


Това стана ясно от доклад на работната група по проектите, кандидатстващи за стратегически инвестиции на ЕС за 2015-2017. Планът Юнкер предвижда вложения на стойност 315 млрд. евро в икономиката на 28-те държави от ЕС в следващите три години. В работната група, изготвила доклада, влизат представители на ЕК, Европейската инвестиционна банка и държавите-членки на ЕС. Припомняме, че в края на 2014 г. България кандидатства за финансиране по този план с 18 проекта на стойност над 3,5 млрд. евро.


Шансовете засега са да получим едва 38 млн. евро, при това по съвместен проект с Гърция. Той ще разработва изграждането на междусистемната газова връзка между двете страни, което би позволило България да получава природен газ, който ще бъде доставян до Солун по вода. От доклада на работната група, става ясно още, че интерконекторната връзка между България и Гърция би струвала 48 млн. евро, което значи, че 10 млн. евро, ще трябва да бъдат финансирани  от държавата, от къде ще дойдат тези средства все още остава загадка.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

скорпион