Свързани новини

07.04.2015 12:38

Лавров: САЩ притискат всички държави да се обърнат срещу Русия

Видян 1379 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

По принцип американците се опитват да ограничат отношенията на всички държави с Руската федерация, на всички без изключения... всички партньори, с които ние се срещаме, където аз отивам, които идват при нас, мои колеги, всички те преди този контакт са подлагани на задължителното въздействие било от американския посланик, било от някой там на по-ниско равнище (от посолството), било от някой емисар на Вашингтон, който пътува из региона и предупреждава... Ето съжалението на посланик Шапиро в Прага, че Земан (чешкият президент) постъпвал недалновидно, отивайки в Москва (за 9 май). Дори нямам думи да коментира това", сподели Лавров.


Той засегна и усилията по разрешаването на украинската криза. "За мен е съвсем очевидно, че Вашингтон абсолютно не желае да види успеха на Минските споразумения и преодоляването на сегашната криза в руско-европейските отношения, въпреки че Джон Кери постоянно ми говори обратното. Той казва, че Русия не се намира в изолация, но животът показва, че всичко е точно обратно".


Ръководителят на руската дипломация подчерта, че очаква от Берлин и Париж да повлияят на Киев по изпълнението на Минските договорености. "Ние все пак разчитаме и работим с Берлин, Париж, пък и с Вашингтон се опитваме да работим, за да вразумят те киевските власти и да ги накарат този път да изпълнят договореностите...Ни не може да допуснем провала на Минските споразумения, които са одобрени не на равнище европейски министри, а направо на равнище държавни глави", добави Лавров.По думите му Германия и Франция разбират, че решенията и действията на украинските власти са в разрез със споразуменията. Тази констатация той прави след разговорите, които е имал наскоро в Лозана с колегите си Лоран Фабиус и Франк-Валтер Щайнмайер.Лавров изрази надежда, че изявленията на Киев за евентуално разполагане на миротворци в Донбас заради уж неспособността на ОССЕ да гарантира мира, не са тактическа уловка, за да се отвлече вниманието от достигнатите договорености.


Той отбеляза, че "понякога на преговорите има случаи, когато едната страна иска да ги проточи и да спечели време и тогава се хвърля някаква нова идея, която с никого и никога не е била съгласувана. Така тя отвлича вниманието от това, което вече е договорено. "Никак не бих искал това да е поредният пример на такава тактическо уловка", посочи Лавров пред "Русия днес", цитиран от БГНЕС.




Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Южна Африка

Южна Африка е "магнит" за руските туристи

Южна Африка е най-популярната дестинация ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.