30.01.2015 10:55

Няма опасност неосигурените да останат без лекарска помощ

Видян 950 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Няма опасност здравно неосигурените да останат без лекарска помощ след предвидените промени в здравната система, заяви пред "Фокус" председателят на здравната комисия в парламента ген. Стоян Тонев. 


Той посочи, че трябва да се мисли по какъв начин болниците ще бъдат компенсирани за лечението на неосигурени пациенти, тъй като за тези разходи няма да получат пари от Здравната каса.


Ген. Стоян Тонев каза, че Комисията по здравеопазване ще подкрепи предложените от министър Петър Москов три пакета с промени - спешен, основен и допълнителен.


"На всички трябва да е ясно, че има няколко нива на здравна помощ. Що се отнася до спешната, всеки ще получава същата качествена лекарска помощ, както досега", каза ген. Тонев. Той обясни, че по отношение на плановите операции, които могат да бъдат отлагани във времето, вероятно ще бъдат изготвени листи на чакащите.


"Предложенията на здравния министър Петър Москов са като необработени диаманти – трябва да се шлифоват, за да придобият вида, в който да бъдат приети от Комисията по здравеопазване в НС", обясни ген. Стоян Тонев.


Според него здравните осигуровки трябва да бъдат придружени с конкретен договор между осигуряващия се и Здравната каса, в който да бъдат посочени всички възможни варианти за използване на средствата.



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

везни

Днес може да се наложи да вземете трудни решения

Днес може да се наложи да вземете трудни решения,