Свързани новини

20.01.2015 17:41

Целият бизнес бойкотира Прокопиев

Видян 2376 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Българската стопанска камара, Българската търговско-промишлена палата, и Асоциацията на индустриалния капитал в България по примера на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България отказаха да присъстват на 9-ата бизнес среща между предприемачите и правителството, организирана от шефа на Икономедия Иво Прокопиев. На практика това е целият български бизнес.


На събитието присъства по неволя премиерът Бойко Борисов. Там беше и близката до Прокопиев – вицепремиерът по коалиционната политика и административната реформа Румяна Бъчварова. Присъства финансовият министър Владислав Горанов. Борисов отговори на провокативното изявление на организаторите, че в залата са представителите на най-светлите и най-чисти фирми в българската икономика, с думите, че „не е добре бизнесът да се дели“. 


Васил Велев, председател на Асоциацията на индустриалния капитал, коментира пред Преса, че АИКБ няма да бъде съорганизатор и той лично няма да присъства на срещата, защото не смята това за необходимо.


Икономическият министър Божидар Лукарски също коментира, че няма да посети събитието. Както 19' вече писа за пръв път тази година срещата, организирана от Капитал,  ще се проведе без подкрепата на КРИБ и на най-големите работодателски организации. Припомняме, че през изминалия уикенд  председателят на КРИБ Кирил Домусчиев обяви, че не счита конференцията за свое събитие. "За мен това е едно частно мероприятие, от което Капитал печели, защото знаете, че се плащат доста сериозни пари за всяко едно място в залата". По думите му сумата е била по 704 лв. за всеки един стол и това са средства, които са събирани от Прокопиев. 


Сам шефът на Икономедия призна, че фирмите му дължат над 300 млн., а според пресата средствата са и повече. Друга информация, която разбуни духовете в медийната гилдия, е фактът, че издателска група на Прокопиев за пореден път е прибрала огромна сума пари – 3 млн. лв от фондацията Америка за България. По този повод от Българския медиен съюз разпратиха отворено писмо до президента Росен Плевнелиев, председателя на Народното събрание Цецка Цачева, премиера Бойко Борисов, посланика на САЩ Марси Б. Рийс и програмния директор на Гражданското общество и демократични институции на фондацията Ленко Ленков, в което настояват за равнопоставеност на медиите и обръщат внимание как подобни суми влияят върху редакционната политика на избрани медии. 



Етикети
, , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

козирог