Свързани новини

09.09.2014 18:20

Директорски тормоз в училище в Дружба

Видян 1879 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Начални учители от столичното 4-то ОУ Проф. Джон Атанасов в квартал Дружба са готови да бягат с класовете си в съседни училища. Причината е стресовата обстановка на работа, породена от директорката Галина Шипкалиева.


Учителката Венета Стойчева вече се е преместила заедно с класа си от 18 ученици в съседното 68-о ОУ Акад. Никола Обрешков. Това е станало с желанието и съгласието на родителите, заради невъзможността да се работи в условията, създадени от директорката.


На 26 май след съдебно решение Шипкалиева е възстановена на длъжност. Срещу връщането й обаче са събрани 500 подписа на родители. Над 50 учители и служители са подписали две писма в подкрепа на бившия директор Таня Борисова. Училищното настоятелство подава редица жалби за допуснати нарушения до Регионалния инспекторат по образование от страна на възстановената директорка.


Със завръщането си Шипкалиева продължава практиката си да упражнява психически тормоз над всички. Избягалата учителка Венета Стойчева е подала две жалби до МОН, РИО и синдикатите през юни и юли 2014 г. срещу връщането и методите на управление на директорката.


Тревожният факт, че учители и класове искат да избягат от училището заради директорката, налага бързи и адекватни мерки, смятат от синдиката. Според тях  трябва да бъдат стопирани негативните за бъдещето и имиджа на училището действия, в отпор на самоуправството и деспотичния терор от страна на възстановената директорка, която продължава с уволненията на неудобните за нея служители.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

телец

Днес може да се сблъскате с предизвикателства

Днес може да се сблъскате с предизвикателства, които