Свързани новини

20.06.2014 13:35

Фандъкова: След по-малко от година Дружба ще има метро

Видян 1055 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

След по-малко от година столичния жк „Дружба” ще има метро. Изпълнението се осъществява в срок. Това установи проверката на столичният кмет Йорданка Фандъкова. Така метростанцията, която ще се казва „Искърско шосе”, ще бъде завършена в началото на април 2015 г. Покрай строителството на метрото в района се ремонтира и наличната инфраструктура, като към момента върви реконструкцията на няколко възлови булеварда. „Благодарение на проекта за метрото като цяло участъкът от бул. „Цариградско шосе” до летището е изпълнен на 60%. Вече и по станциите започват вътрешните дейности да се изпълняват. Около километър е участъкът от бул. „Кръстьо Пастухов”, който ще бъде готов и пуснат в началото на септември. В същото време участък около половин километър от улица „Обиколна” започва да се възстановява, а на пролет и останалата част. На пролет ще има един изцяло нов булевард, който е много важен за район „Дружба”. Бул. „Александър Малинов” в първия си участък също трябва да бъде готов в края на октомври, а на пролет да се прави и следващия участък”, обобщи работата столичният кмет пред "Дарик".


Фандъкова изрази и надежда финансирането по ОП „Транспорт” да не бъде спирано, както се случи с други оперативни програми. „На този етап нямаме информация и искрено се надяваме, защото това е важно за хората. Спре ли финансирането, спират проектите и това означава дотам, докъдето сме стигнали, до там да завършим без довършителни дейности, без метро. Аз се надявам по програма „Транспорт” всичко да е наред, за да можем да приключим проектите си”, обясни Фандъкова.


Очаква се новите разширения на столичното метро да обслужват 92 000 пътници дневно, а времето за придвижване от „Дружба” и „Младост 4” до центъра на града ще бъде около 15 минути, а от летището под 20.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

везни

Днес може да се наложи да вземете трудни решения

Днес може да се наложи да вземете трудни решения,