Голяма част от месото и колбасите, произведени у нас са натъпкани с кръв на прах, подозират от Блиц. Повод за скандала стана новината, че България е най-големият вносител на суха кръв в Европа, за която алармираха от vchas.net. Това е отпаден продукт от кланиците, който се пакетира и заравя в специални септични ями. За какво му е на някого да внася подобна гадост, която трябва да бъде закопана дълбоко в земята? Родните производители взимат този отпаден продукт, за да го тъпчат в месото и саламите.
Сухата кръв реагира при химични проби като белтъчина, т.е. месо и така саламите, натъпкани с нея лесно минават през проверките. Във всяко месо има и мазнина. В сухата кръв няма, коментират експерти – месопроизводители, затова внасяме друга неприятна субстанция – свинска мас на прах. И в това сме най-големият вносител. При тестване на саламите тази мазнина била около 30%. Най-неприятното е, че мас на прах била удобна не само за саламите, но и за млечните продукти - кашкавалите, сиренето, млякото, шоколадите и сладоледите. Карагенан е друг продукт, който се вкарва чрез шприцоване в пилета, пържоли – и затова те набъбват двойно и тройно, за сметка на водата, която се продава на цената на месото. Когато ги готвите обемите им намаляват с толкова, защото водата се изпарява, но за вас остава карагена, разкриват още месопроизводители.
19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.
Толерира се използването на кирилица.
Няма коментари към тази новина !
Съд в Санкт Петербург постанови ...
бТВ Синема 28 април 21:00ч.
Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу