Свързани новини

28.04.2013 14:21

Плевнелиев, или уво за шефката и главния секретар на МВР, или и ти си ходи!

Видян 4201 пъти | Коментари 0
Гласували 4 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бойко Борисов заяви, че чака подкрепа за президентските избори на митинг на ГЕРБ през уикенда. Стана месец и половина, след като 19’ прогнозира точно това – че генералът ще насочи усилията си именно натам. Въпросът е дали ще чакаме за нов държавен глава чак през 2016 г. или ще свикаме избори за поста много по-рано.

С липсата на действие на назначеното от него ялово служебно правителство, за което той носи пълна отговорност, Росен Плевнелиев е на път да стане втория след Петър Младенов български президент с предсрочно прекратени пълномощия.

Държавният глава продължава да се прави, че не разбира какво се случва в МВР. Незаконни подслушвания са осъществявани и продължават да се осъществяват и това е абсолютно ясно не само от разкритията на прокуратурата, но и от огласения разговор на Борисов, Найденов и Кокинов. Вярно, като министър Плевнелиев твърдеше, че не го притеснявало, че го слушат – много демократично наистина. Като президент обаче подход ала феята на зъбчетата, както го нарече Любен Дилов – син не може да мине.

Ако скандалите с подслушванията са му малко, за да уволни министъра на вътрешните работи г-жа Първанова, главния секретар и другите отговорни за тоталното погазване на човешки права в държавата, ще му дадем още едно основание. 

Дъщерята на Евелин Банев беше държана в плен през мандата на служебното правителство. И беше скандално върната от похитителите пред Шесто районно управление на МВР. Което поставя няколко скандални въпроса. 

Защо се подслушват 115 000 български граждани по данни на БСП и всички, които говорят с тях, щом това не помага да се разкриват престъпления, при които се използват телефони?

Защо похитителите освободиха Лара пред полицията, което е чиста лудост? Значи или са свързани с МВР, или се подиграват на органите на реда, както пише в новия брой на седмичника Супер 19’. 

И да подслушват незаконно, и да не могат да контролират незаконното подслушване, шефовете на МВР най-меко казано са за уволнение. И да не могат да разкрият отвличане, и да са позволили вътрешни хора да участват или да подпомагат подобно престъпление срещу българско дете, главите им пак трябва да бъдат взети образно казано.

Накрая, понеже любимата дума на президента е „прозрачност”, дали ни е съдено да разберем защо в този ключов за държавата момент точно експертите на Плевнелиев по сигурността – Цветлин Йовчев и Васил Маринов, напуснаха екипа му? На някой малоумен да разправят, че било по лични причини.

Всички тези ужасяващи факти показват, че държавният глава няма никакъв контрол над ставащото в републиката. Мълчанието не е злато, още по-малко истеричният смях или смехотворното перчене, които са другите му нелепи пиар изхвърляния. Ако не се справя, да си ходи, преди слабостта му да е предизвикала революция.

И нека си спомним, че Росен Плевнелиев дойде на власт с избори, които не само у нас, но и по света бяха приети като изключително спорни, казано дипломатично. Ако той ще ни бъде гаранция за свободата и честността на вота на 12 май, моля жена му да си го прибере. 

Апропо, докато той още не вярва, че в България се слухти, тя блесна с остроумно послание в социалните мрежи: „Добро утро, имате 4 пропуснати подслушвания”.

Добро утро и на вас, господин президент!




Етикети
, , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

водолей

Свобода, пътешествие, приключения

Свобода, пътешествие, приключения, какво по-подходящо