Свързани новини

19.02.2013 16:31

Правителството и парламентът са изчерпани, БСП отива директно при хората

Видян 1685 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Най- честното пред гражданите е да се проведат предсрочни парламентарни избори. Този кабинет и този парламент са изчерпани. Не виждам какво можем да правим в този парламент. Това заяви на пресконференция лидерът на БСП Сергей Станишев. Той обяви решението на Изпълнителното бюро на партията да препоръча на ПГКБ да не участва в обсъждането и гласуването на промените в кабинета. Те не отговарят на серизоността на ситуацията в страната, която е крайно взривоопасна”, изтъкна председателят на социалистите. Той отбеляза, че протестите придобиват все по- масов характер. „Това са граждански протести срещу плячкосването на държавата при сегашното управление, срещу липсата на държавност, която да защити интересите на хората”, каза Станишев.


Лидерът на БСП обяви, че още утре левицата започва поредица от консултации с политически сили за намиране на изход от ситуацията в България. Започва и поредица от срещи с граждани в цялата страна. Целта е гласът на гражданите да бъде чут и БСП да представи ангажиментите, които поема пред българите. „Имаме нужда от нова социална държава и от възстановяване на демократичната работа на институциите в диалог с гражданското общество”, категоричен беше Станишев.


Председателят на БСП определи като абсолютно неадекватен отговорът на правителството. Станишев изрази възмущението си от обясненията на Борисов, че не е изразил позиция в неделя, защото ритал футбол. „Това не може да се случва в една нормална демократична държава. Това е опасно поведение, което предизвиква допълнителен гняв у хората”, каза лидерът на БСП. Той подчерта, че не е възможно правителството, което създаде монополи във всеки сектор, да решава същите тези проблеми. „Правителството не е в състояние да реши нито един от проблемите, заради които хората излязоха на улицата, притиснати от отчаяние. Този кабинет няма морално и политическо доверие”, добави лидерът на БСП. Според него всичко се прави, за да се спаси главата на Бойко Борисов и да се отклони вниманието от същината на проблемите. Лидерът на БСП отбеляза, че Борисов е готов на всичко, само за да остане на власт и той и Цветанов да правят избори по модела с фалшификациите от 2011г.


Говорителят на НС на БСП Ангел Найденов определи днешната пресконференция на Бойко Борисов като сценка от лош театър, наречена оцеляване на всяка цена. „Това е продукт на паниката на ГЕРБ”, каза Найденов. Той изрази недоумението си кое от седемте неща, споменати на пресконференцията, не можеше да бъде решено и преди протестите. „Четири години тези хора така и не разбират какви са отговорностите им. Странно е с каква лекота Борисов намалява и увеличава цените на тока”, изтъкна говорителят на НС на БСП. Социалистите попитаха за какво да се избира ръководство на ДКЕВР, при положение че Борисов очевидно еднолично определя цената на тока.


„Протестите са абсолютно обосновани и подкрепяме исканията на гражданите. Ние сме на страната на хората. Нямаме намерение обаче да яхваме протеста”, каза Станишев. Той обаче отбеляза, че има опити протестите да бъдат употребени и насочвани, като най-голямата демонстрация се случи на днешната пресконференция на Бойко Борисов. Лидерът на БСП изрази тревога за състоянието на бюджета на страната. Той отбеляза, че хазната е празна, а ГЕРБ тръгват на принципа „след нас и потоп”.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

риби

Днешният ден подчертава важността на завършването

Днешният ден подчертава важността на завършването,