Свързани новини

28.09.2012 11:26

OLAF: Делото САПАРД доказва нуждата от единна европейска прокуратура

Видян 1516 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Делото САПАРД доказва нуждата от единна европейска прокуратура и европейски прокурор, заяви на пресконферемция в София в четвъртък генералният директор на Европейската служба за борба с измамите (ОЛАФ) Джовани Кеслер. Според Кеслер няма никакъв смисъл да има две съдебни процедури по един факт, защото това е загуба на време и на ресурс и може да доведе до нечестно решение на съда.


"Не може да има две различни прокуратури, работещи по различни начин. Това доказва, че има нужда да се създаде една-единствена прокуратура за такива случаи – европейски прокурор, който да отговаря, и една съдебна система“, посочи генералният директор на ОЛАФ.


В София Кеслер се среща и с българския министър-председател Бойко Борисов, който също следи делото САПАРД. Той сподели пред Кеслер притеснението си по случая, който ще бъде анализиран от Европейската служба за борба с измамите.Борисов заяви, че България ще изчака решението на касационния съд, който е последната инстанция, по делото. "Точно съдията по това дело е един от хората, които бяха най против Цветан Цветанов. Доказателствата, които бяха дадени в съда, не бяха от нашата държава, а от ОЛАФ. Със същите доказателства в Германия хората бяха осъдени" - заяви Борисов, намеквайки, че тези, които са били оправдани, са били спонсори на БСП.


Делото САПАРД работи в полза на предложението в Договора от Лисабон и разработващото се от ЕК предложение да има за такива случаи европейски прокурор, който да отговаря и да има един-единствен процес, добави Кеслер.


В края на миналата седмица Софийският апелативен съд оправда Марио Николов, съпругата му Мариана и още няколко души, подсъдими за пране на пари. "Присъдите не са нещо, което е Божия воля. Трябва да бъдат анализирани и ние от ОЛАФ ще го направим. В този случай ще анализираме какво е постановено" - заяви Кеслер.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

везни

Днес може да се наложи да вземете трудни решения

Днес може да се наложи да вземете трудни решения,