Свързани новини

18.02.2012 13:31

Калин Георгиев: В МВР не работят балерини

Видян 3061 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В МВР не работят балерини и когато служителите бъдат предизвикани с арогантност, думи или действия, това води до съответните последствия. Трябва обаче да има и дозиране на полицейската реакция, коментира темата за полицейското насилие главният секретар Калин Георгиев пред бТВ.


Той отбеляза, че досега не е скрит нито един случай на превишаване на полицейски права и обеща в бъдеще подчинените му да станат не само по-вежливи, но и по-квалифицирани. Георгиев обясни, че докато преди отсъствието на интелект в МВР е можело да се компенсира с мускули, сега тази система е отпаднала. „Защото какво е МВР? МВР е функция на обществото и ние сме представителна извадка на това общество”, каза главният секретар.


Георгиев коментира и случая с един от музикантите на Слави Трифонов, при който Илия Илиев се оплака от полицейска арогантност по време на акция. Той бе категоричен, че служителите на ГДБОП са действали правомерно в условия на неотложност. „Аз ги познавам лично, те не са такъв тип да се държат арогантно. Това са законови правомощия, защо да е полицейщина?”, попита главният секретар.


Даде и съвет на българските граждани – да имат предвид, че на гърба на картите на служителите на МВР пише, че всички са задължени да оказват съдействие на институцията.


Калин Георгиев засегна и друга тема – убийствата по непредпазливост, визирайки случая с прегазеното от маршрутка в София момиче. По думите му тези деяния трябва да влязат в графата тежки престъпления, а не да се разминават с условни присъди или пробация. Проблемът ще бъде обществено обсъден в понеделник, допълни той.


На въпрос колко пъти е бил с оставка в джоба, Георгиев изрази съжалението си, че няма джобове, за да покаже нагледно. Правейки равносметка какво би му коствало загубата на поста, той заяви: „Заплатата ми отива за наем и ток, всяка година поне по веднъж съм с болница”.


Смяна на професионалното кресло обаче Георгиев отрече, като заяви, че никой не е обсъждал с него назначението му за шеф на ДАНС: „Ако е имало такива слухове, то те са били плод на фантазиите на различни хора”.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

телец

Днес може да се сблъскате с предизвикателства

Днес може да се сблъскате с предизвикателства, които