Свързани новини

05.01.2011 15:50

Делят центъра на две зони за паркиране

Видян 2239 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В синята колата стои до 2 часа, в зелената – до 4. Две зони за платено паркиране трябва да бъдат обособени в центъра на София. Те, както и увеличаването на времето за платено паркиране от 8.00 до 20.00 ч., ще бъдат предложени от Столичната община. Измененията ще бъдат направени в действащата Наредба за организация на движение в София.
До момента синята зона беше от 8.30 до 18.30 ч., а служебният абонамент - от 8.30 до 19.30 ч. Ако Столичният общински съвет одобри предложението времетраенето и на служебния абонамент ще бъде от 8.00 до 20.00 часа. От общината предлагат две зони за платено паркиране - синя и зелена.
Синята зона ще бъде с максимално време за паркиране до два часа. Тя е оградена от булевардите Сливница, Васил Левски, Ген. М. Д. Скобелев и Христо Ботев.
Зелената зона ще бъде над синята и и в нея ще може да се паркира максимум четири часа. Тя е оградена от бул. Княгиня Мария Луиза, улиците Белоградчик, Веслец, Клокотница, Будапеща, Козлодуй, Константин Стоилов и булевардите Ген. Данаил Николаев, Евлоги и Христо Георгиеви, Пенчо Славейков, Ген. Е. И. Тотлебен,  Ген. М. Д. Скобелев, ул. Опълченска.
Почасово платено паркиране ще може да се въвежда и извън границите на зелената зона. Това ще става по предложение на районната администрация, общински съветници, граждани, стопански субекти.
Измененията предвиждат извън тези две зони със заповед на кмета на София да се обособяват и зони с режим на контролирано безплатно паркиране - жълта зона.
Проектът урежда и режим на локално платено паркиране на автомобили по постоянен адрес. Собствениците им имат право да паркират в синя или зелена зони по местоживеене и на най-близката пресечна улица в близост до постоянния им адрес. Те трябва да имат винетен стикер, залепен на предното стъкло на колата.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес се съсредоточете върху личните си проекти и амбиции


Днес се съсредоточете върху личните си проекти и