Свързани новини

05.12.2010 13:58

Ямболската адвокатка е убита от хората на Николай Колев

Видян 4731 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Делото за убийството на ямболската адвокатка Надежда Георгиева, което се ТОЧИ над 10 години, е пред провал, въпреки че килърите отдавна са известни.


В случая се получава ситуация от типа Крадецът вика дръжте крадеца. Вдовицата на убития прокурор Николай Колев – Нанка, обвини за смъртта на адвокатката Никола Филчев. Старата история неотдавна бе подхваната на нов глас от съмнителния немски “писател” Юрген Рот, редовно използван като пощенска кутия от българи.


Фактите по разследването обаче сочат друго или по-точно казано – обратното. Убийците са от кръга на прокурора Колев. Това разкриха в предаването на Маргарита Михнева роднините на юристката – сестрата Маргарита, която е уважаван съдия, бащата – бивш кмет на Ямбол и почернената майка. Думите им бяха потвърдени и от първия работодател на адвокатката – юристката Весела Сотирова.


Ето и кримката:


На 26 февруари 2000 г. жертвата приема у дома си трима гости. Единият е нейният бивш работодател Орлин Аврамов – приятел на прокурора Колев, от когото е избягала от Ямбол в София. Другите са семейство Калайджиеви. Жената Димитринка е секретарка и любовница на прокурора Колев. Факт, който е установен в хода на делото, а мъжът й е с дълго досие. В дома си в столичния квартал Стрелбище Георгиева е заклана с 9 удара със сатър в главата.


След като гостите си тръгват от жилището, в продължение на два дни трупът на убитата се разлага, увит в одеало. Идеята била тя да бъде оставена мъртва със запалена цигара и при включен на висока степен калорифер да изгори във вълнената завивка, за да се инсценира нещастен случай.


Но за късмет на разследващите схемата не се получила. След като трупът е намерен, веднага са претърсени домовете на тримата гости на жертвата. В купа за пране у Аврамов е намерен потник с кърваво петно. ДНК анализ показва, че кръвта е на Надежда Георгиева.


Мотивът също не е тайна за властите. Според изнесеното от Канал 3 и Михнева, винпромът на Аврамов бил нещо като депо за разпространение на какво ли не. Ако се вярва на информацията от роднините и близките на жертвата, ставало дума за наркотици и за фиктивен износ с вероятна цел източване на ДДС.


Убитата явно не е имала намерение повече да мълчи и е искала да получи свобода и закрила от властите срещу разкрития за престъпна мрежа. Въпреки безспорните доказателства и изяснения случай, делото почти 11 години по-късно е до никъде.


Поредното му заседание е предвидено за идната седмица – на 7 декември. И пак ще се провали.


Причината е, че един от главните заподозрени Димитринка Калайджиева, която е във Великобритания от 2000 г., няма да може да се яви на процеса. Тя има дело за екстрадиция от Острова, но на 8 декември.


Заради секретарката и любовница на прокурора Колев се провали и заседанието на 28 януари 2008 година. Тогава обвинението трябваше да изчака отговор от Кралския съд в Англия на молба за екстрадиция и европейска заповед за арест на Калайджиева. 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

везни

Днес може да се наложи да вземете трудни решения

Днес може да се наложи да вземете трудни решения,