01/03

Свързани новини

25.10.2010 17:26

Министър плаща 814 296 евро за три докладчета

Видян 3173 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Невероятен скандал разкри вестник 19’ в Министерството на околната среда и водите. То е подписало през ваканционния месец август договор с Консорциум ЕКП Води на дама с фамилията на министър Нона Караджова - Евгения Караджова за 814 260 евро или 1,594 млн. лева. Той дори не е от модния консултантски тип, който стана толкова популярен покрай Доган и Цветанов.


Екоминистерството дава парите от нашия джоб, за да й изберат консултант за разработване на софтуеър за информационна система за разрешителни и монитогирнг на управление на водите.


Това трябва да ни говори, че отделно ще се плаща за консултант. След това бая парици ще грабне и онзи, който ще свърши работата и ще изработи въпросния софтуеър. А сумата сигурно ще набъбне двойно и тройно, вместо чиновниците в Министерството направо да намерят кой да им направи софтуеъра.


Сега, на първия етап, Консорциум ЕКП води ще търси консултанта цели 6 месеца. Цялата работа за това време ще се състои в направата на три доклада – встъпителен, междинен и окончателен. Всеки за по над половин милион лева.


В първия ще се преповтори задачата, във втория ще ни запознаят какво точно правят, а в третия сигурно ще препоръчат някой наш човек за консултант. Той пък ще ги посъветва кой друг наш човек да бъде изпълнител.


На министър Нона явно много трябва да й се помага. При щат от стотици чиновници и цял министър по еврофондовете със спецслужители по такива въпроси, тя ще плати от нашите пари за “Помощ при оценката на проекти” по две “приоритетни оси” 537 264 лева на АЕКОМ.


Както е казал народът, не е луд, който яде баницата, а който я дава. След като ще се плаща скъпо и прескъпо на частници, защо Дянков да не отреже служителите на Министерството. Или пък Бойко да не смени министър, който харчи бюджета на няколко болници, за да му обясняват в какво се състои неговата работа.


В следващия брой очаквайте:


Как Нона даде близо милион на своя фирма за стратегия, която вече съществува – разкритие на Bulgaria-news?


И още: Кой виден и богат депутат стои зад консултациите за милиони?



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

скорпион

Този ден предлага възможности за интензивни емоционални преживявания

Този ден предлага възможности за интензивни