22.07.2010 11:53

Станишев: Пропастта между обещанията на ГЕРБ и реалността става по-голяма

Видян 1947 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Пропастта между обещанията на ГЕРБ и реалността става все по-голяма. Това заяви председателят на НС на БСП Сергей Станишев при срещата си с кмета на Берлин и зам.-председател на Германската социалдемократическа партия Клаус Воверайт.


В рамките на посещението си в София, Воверайт избра да се срещне първо с лидера на БСП, за да обсъдят актуалната политическа и икономическа ситуация в България и предизвикателствата и задачите пред европейската левица. Сергей Станишев с тревога отбеляза, че политиката на българското правителство води до задълбочаване на кризата в страната. Според лидера на БСП управляващите не са в състояние да предложат адекватни антикризисни мерки и са непоследователни в действията си. Станишев изтъкна, че за първи път в последните 13 години се приема актуализация на бюджета. Според него причината е, че въпреки гръмките си обещания, правителството не е в състояние да събере приходите в бюджета. Председателят на БСП изрази безпокойството си, че икономическата ситуация в България продължава да се влошава. Само за първото тримесечие се наблюдава спад в икономическото развитие от 3,5%, а фискалният резерв от над 8 млрд. лева ще бъде стопен до края на годината до малко над 4 млрд. лева. Според Станишев има вероятност да се наложи нова актуализация на бюджета в рамките на настоящата година. На срещата беше обсъдена темата за състоянието на европейската социалдемокрация и мерките, които е необходимо да бъдат предприети, за да си върне левицата отново доверието на гражданите. Сергей Станишев запозна госта със ситуацията в БСП и предприетите действия за обновяване и отваряне на партията. Лидерът на социалистите обърна специално внимание на създаденото през октомври 2009 година Младежко обединение в БСП. “Младите хора не са обременени от миналото и имат желание и хъс за работа”, заяви Станишев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

овен

Ден да се съсредоточите върху професионалния си живот

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Ден да се съсредоточите върху професионалния си живот