Свързани новини

08.07.2010 17:19

Свалят депутата Танчев днес, бил купил къща в Испания 19-годишен

Видян 2537 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Очаква се да хвръкнат оставките на още двама депутати от ГЕРБ, за които бе установено лобиране.


Това са Светлин Танчев - председател на Комисията по европейските въпроси, и Пламен Цеков - заместник на Лъчезар Иванов в здравната комисия. Поводът е готовият доклад на комисията за скандалната наркопоправка, която стана популярна от медиите като Мери Джейн. При разпита пред нея нито един от двамата не можа да даде смислено обяснение защо се е опитал да пробута в Държавен вестник текст, който разрешава изображенията на наркотици да присъстват и рекламират продукти.


Още на 2 юли шефът на анкетната група депутати по случая Румен Иванов каза пред Сега: “Почти единодушно се налага мнението да предложим за двамата депутати, за които е УСТАНОВЕНА ВИНА, да освободят постовете си”. Според кулоарната мълва обаче това е най-малкото, което може да им се случи. Много депутати бяха готови да заложат, че е възможно двамата герои да се разделят и с депутатските благини за едното скандално изречение, несръчно написано на листче, което се предавало от стенографка на канцеларията и оттам - в редакцията на Държавен вестник, който го публикувал. Труд обаче предрече невероятното - издигане на Цеков за шеф на здравната комисия на мястото на Лъчо Мозъка. Повечето анализатори са на мнение, че амбициозната д-р Дариткова ще бъде логичният избор за ръководител на важната комисия. 


Почти всички прогнозират за Танчев приканване да напусне парламента, понеже името му и неговата фамилия бяха замесени в поредица от скандали: сделка за огромен парцел в София, конфликт на интереси по осъществяване на пътен европроект от фирма на майка му и минали нейни връзки с върхушката на БСП.


За последното косвено говори и факт, огласен вчера от в. 24 часа. 19-годишен, Танчев придобива половин къща с площ 185 кв.м и двор 1,185 дка в Суидад Каседа, Испания. Въпросната хасиенда преди 3 месеца бе описана от вестник Супер 19’. Тя е в съседство с имот на Михаил Горбачов. Намира се недалеч от курорта Аликанте и сегашната й стойност е много по-висока – поне 1 200 000 евро.


Приписването на къщата на майка му - бизнесдама, на името на абитуриента Танчев, който по онова време едва ли е имал финансова възможност да придобие подобен имот от собствен доход, вероятно е станало по повод подгонването на червени фирми от тогавашното правителство на Иван Костов. Все пак годината е 1997 г.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

везни

Днес може да се наложи да вземете трудни решения

Днес може да се наложи да вземете трудни решения,