Свързани новини

08.06.2010 11:44

Цветанов: Контрабандата и проблемите, които стоят като ресор на митниците, остават

Видян 1840 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

МВР ще продължи да работи със същата мотивация и резултатност, и съм убеден, че оценката ще бъде по-добра от вчерашната, каза вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов по повод вчерашния призив на Симеон Дянков МВР да работи повече и по-малко да говори.


Целият ресурс на държавата в момента е впрегнат в посока извеждане на страната от тежката икономическа криза. Естествено, че една от мерките е да ограничим потоците, които изтичат и корупционните практики, които има в съответните министерства. Може би от там, добави Цветанов, стигнахме и до проблемите, които има в митниците и те са на база доклад, досъдебно производство, има много задържани лица. За съжаление, контрабандата и проблемите, които стоят като ресор на митниците, остават, каза още вътрешният министър. Министърът даде за пример акция преди Великден, при която бяха заловени около 225 хил. бутилки, от които 1/3 с фалшиви бандероли. Контролът, който се осъществява при производителя на алкохол, поясни Цветанов, е с митничар – всеки ден митнически служител присъства по време на лепенето на бандероли. Така на края на работния ден се прави протокол за изразходван продукт. Министърът припомни, че преди дни в Сливен бе заловено складово помещение с 250 хиляди бутилки алкохол. На въпрос чия протекция дава възможност това да се случва Цветанов, заяви: “Няма как да се случи без протекцията и съдействието на митничари”. “За мен няма значение на какво ниво е тази схема, има значение, че това е система, на която държавата разчита да влязат пари. Иззетите количества алкохол от Великден до сега доближава цифрата от 1 млн. бутилки”, коментира Цветанов. Това, по думите означава, че държавата е ощетена с около 5 млн. лева от акциз. Вицепремиерът обаче заяви, че няма интрига между МВР и ръководството на митниците.
На въпрос възможна ли е смяна на министри, ако нещата с приходната част не се получат, Цветанов заяви, че за състава на МС може да отговаря само министър-председателят, всички други проблеми се дискутират на изпълнителна комисия в партията.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

телец