23.04.2010 14:53

Зам.-министър Райков и посланик дьо Понсен подписаха българо-френска спогодба в сферата на образованието

Видян 1799 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 В сградата на Френското посолство в София заместник-министърът на външните работи Марин Райков подписа от българска страна Спогодба между Правителството на Р България и Правителството на Френската република относно Френското училище "Виктор Юго” в София. От френска страна документът беше подписана от Н. Пр. Посланик Етиен дьо Понсен, съобщиха от БГНЕС.


Спогодбата предвижда Френското училище “Виктор Юго” да има статут на юридическо лице в съответствие с българското законодателство и да организира и провежда обучение на деца и ученици от детската градина до последния гимназиален клас. Училището провежда обучение по учебни програми, педагогически цели и условия, приложими за държавните образователни институции във Франция, съгласно подписаната Конвенция между Агенцията за френско обучение в чужбина и Асоциацията към училището.
След церемонията по подписването заместник-министър Райков подчерта, че настоящата спогодба е резултат от упорита двустранна дейност и представлява сама по себе си сериозна крачка в развитието на двустранното българо - френско сътрудничество в образователната област. Марин Райков изтъкна значимостта на споразумението с оглед на създаване на по-големи възможности за обучение на български деца в училището, което от своя страна ще допринесе за засилване на конкурентоспособността им на международно ниво. Заместник-министърът изрази увереността си, че подписаният документ създава добра основа в бъдеще и за едно пълноценно функциониращо българско училище в Париж да бъдат договорени подобни условия.
От своя страна Н.Пр. Посланик дьо Понсен акцентира върху ролята на спогодбата за стабилизирането на правния статут на френското училище „Виктор Юго”, което е предпоставка за започване на разговори със Столична община за придобиване на собствена сграда за учебното заведение. Френският посланик посочи със задоволство че, посредством създаването на добри възможности за получаване на френско образование в България, споразумението допринася за засилване на атрактивността на страната ни сред френските инвеститори.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

козирог