Свързани новини

07.04.2010 10:06

Суперкъртица рови метрото в София

Видян 2058 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Огромната 1600-тонна тунелопробивна машина, която ще строи софийското метро от надлез Надежда до НДК, стартира официално вчера. Тя работи на дълбочина от 9 до 23 м. Средният темп е 9 м на ден. На церемонията присъстваха премиерът Бойко Борисов, кметът на София Йорданка Фандъкова, строителният министър Росен Плевнелиев, транспортният Александър Цветков и министърът по еврофондовете Томислав Дончев.


На столичния градоначалник се падна задачата да даде име на машината. Йорданка Фандъкова я кръсти на столицата и подчерта - „София значи мъдрост“. Строителството на метрото е стратегически обект за града ни и за цяла България, отбеляза кметът. С тази машина ще съкратим с година и половина строителството от тук до НДК, изтъкна тя.


От тук до бул. Черни връх ще се стига за 10 минути, посочи Фандъкова и допълни, че метрото като екологичен транспорт ще помогне София да се превърне в зелен град. Тя благодари на предшественика си Бойко Борисов и го определи като „двигател на този стратегически обект“. Премиерът от своя страна направи сравнение между строителството на софийското метро и на АМ Люлин. На Люлин нито един срок не е спазен, изтъкна Борисов. По думите му на този обект се прави „непрекъснат пазарлък за пари“. Ако не бяхме скрили парите от Тройната коалиция, нямаше да има и метро, заяви Бойко Борисов, цитиран от dnes.bg. Той е убеден, че метроотсечката ще бъде завършена предсрочно.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

лъв