Свързани новини

24.02.2010 13:31

Ат. Атанасов: Около „Октопод“ излизат факти за смъртта на Емин

Видян 1958 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В хода на разследването по „Октопод” излизат факти и доказателства, свързани със смъртта на Ахмед Емин. Това заяви в кулоарите на парламента, Атанас Атанасов, бивш ръководител на Национална служба „Сигурност”, предаде БГНЕС.


Според Атанасов, версията, че Емин е трябвало да следи Доган е достоверна. Той твърди, че в един момент е имало натиск върху разследващите на случая да бъдат прикрити основни факти и обстоятелства. По негово мнение, става ясно, че част от материалите по разследването са изпратени в ДАНС, за да се направи проверка каква е връзката с националната сигурност, защото в писмото си Емин говори, че не е предател и че обича родината си. „Сега се установява, че от толкова време тези материали са изпратени в ДАНС, а никой не е работил по тях. Трябва да се разбере кой и защо не си е изпълнил задълженията”, посочи Атанасов. „Аз мисля, че има хора, които и днес са на определени длъжности и трябва да отговарят на определени въпроси”, каза той, като даде за пример зам.-министъра на вътрешните работи Павлин Димитров, който тогава е бил главен секретар на МВР и той от местопроизшествието – два часа след като е бил открит трупът на Ахмед Емин, е направил изявление за медиите, че става въпрос за класическо самоубийство. Атанасов бе категоричен, че именно в присъствието на Димитров са допуснати тежки процесуални нарушения при разследването. "Аз съм убеден, че бившето ръководство на ДАНС не е предприело никакви действия по зададената от прокуратурата задача и това е станало абсолютно умишлено, защото явно в дъното на целия този случай стои Държавна сигурност", завърши Атанасов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

овен

Днешният ден ви носи енергия за нови начинания

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Днешният ден ви носи енергия за нови начинания.