Свързани новини

16.10.2008 15:01

Галеви: "Сами дойдохме!"

Видян 2016 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Не са ни викали, дойдохме сами, никога не сме били в неизвестност". Това заяви в двора на Националната следствена служба (НСлС) дупнишкият бизнесмен Ангел Христов и партньор на Пламен Галев, предаде БГНЕС.


Христов съобщи още, че вечерта преди вчерашната операция на Пламен Галев се е обадил директорът на ОДП - Кюстендил Чавдар Караджов. „Ако мислите, че това е редовно призоваване и за криене... Поканиха ни на приятелски разговор. Нищо не е открито при проверката вчера. Пише, че не са намерени неща, които да ни уличават в някакви престъпления“, посочи още Христов. На въпрос дали са били извикани в НслС, Христов отговори: “Ние искаме да ни разпитат, не те“. Дупнишкият бизнесмен добави, че снощи късно са разбрали, че е имало обиски в къщите, където той и Галев живеят под наем. „Претърсен е един офис на счетоводна къща, която обслужва нашите интереси в центъра на Дупница. Мисля, че в нея нищо не е намерено. Не сме имали информация, че ще има такава акция. Това е въпрос на анализ. Събират се трима човека, представители на прокуратура, МВР и ДАНС замислят нещо. Седмица преди това се говори, че ще има големи операции. Нас ни канят на такъв баламски разговор в ОДП - Кюстендил, все едно много ни обичат там. Въпрос на анализ е да се сетим, че там ще има нещо“, каза още Христов. Той бе категоричен, че няма от какво да се притеснява нито той, нито Пламен Галев. „Това са несериозни неща, какво да се притесняваме! Напротив! Аз си изнесох семейството оттам, защото знаех какво ще стане – ще дойдат баретите.“ На реплика на журналисти:“Нали казахте, че не сте знаели?“, Христов отвърна:“Въпрос на анализ, не сме знаели“. Христов и Галев не са отишли в ОДП – Кюстендил, защото са имали бизнес дела. „Напротив, даже оставихме хора вкъщи, които да съдействат на органите, които ще дойдат да извършат тези обиски, евентуално, и се оказа така. Вчера през целия ден имахме бизнес срещи. От вкъщи не е иззето нищо. Решихме да дойдем тук да ги питаме какво има срещу нас.“. Дупнишките бизнесмени са дошли с адвоката си Кирил Стоянов. Христов отказа да коментира дали това е политическа атака. „Няма от какво да се притесняваме. Занимаваме се със строителство и пътни съоръжения и не участваме в бизнеса с автокъщи. Нямаме офиси в София и Перник, нямаме и бизнес там“, допълни Христов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.