15.10.2008 16:06

Съвместна спецакция срещу обекти на бизнесмените Галеви

Видян 2996 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Кметът на Дупница Атанас Янев разбрал от медиите за извършваната проверка в домове и офиси на бизнесмените Пламен Галев и Ангел Христов в Дупница, предаде БГНЕС.



Неговият коментар е по повод съвместната операция в автокъщите в Дупница,Перник и София, за която рано сутринта днес съобщиха от пресцентъра на МВР. БГНЕС припомня, че сили на жандармерията и ГДБОП са обискирали имотите на известните в Дупница като братя Галеви Пламен Галев и Ангел Христов- Геле. Щурмуването на хората с качулки е започнало рано тази сутрин от офиса в къщата на Клеменца. Обискирано е и имението на Галеви в дупнишкото село Ресилово. Подстъпа към имението им бе блокирано от служители на жандармерията. Служители на ГДБОП претърсиха и офиса на Коко Клисарски в Дупница, името на който също се свързва с Пламен Галев и Ангел Христов. Братя Галеви са членове на Консултативния съвет към кмета на общината Атанас Янев. От общинското ръководство увериха , че са разбрали от кореспондента на БГНЕС за акцията на ГДБОП в Дупница и това, че двамата членове на Консултативния съвет са обект на специализираната акция. Според кмета Янев, няма нищо притеснително във факта, че обект на обиск са домовете на членовете на Консултативния съвет към Общината. Както е известно, Галев и Христов са членове на съвета и на практика управляват града и цялата общинска икономика. Според градоначалника „някой иска да отклони вниманието от финансовата криза в момента”. Той обаче не уточни кой е човекът или хората, решили да отклоняват вниманието на обществото с акцията срещу братя Галеви. Според полицаи от града, спецоперацията в Дупница на МВР, ДАНС и прокуратурата срещу обекти на бизнесмените е започнала в полунощ. Продължават действията от започналата тази сутрин съвместна акция на прокуратурата, НСлС, МВР, ДАНС, Агенция “Митници” и НАП за проверка на автокъщи, офиси и жилища на територията на Дупница, Перник и София. Констатирано е наличие на адреси на офиси на търговски дружества, в които не се извършва дейност и които е възможно да служат за прикриването на финансови операции. Установени са дружества, собственост на офшорни компании. Открити са множество луксозни автомобили с неустановени: произход, платени акциз и ДДС. В хода на операцията има задържани лица за притежание и съхранение на наркотични вещества. Проверките и процесуално-следствените действия продължават.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

везни